Ми у Facebook
31.01.2015, 11:15

У центрі зайнятості більше не реєструватимуть трудові договори між працівниками та підприємцями

З 1 січня 2015 року набув чинності Закон України «Про реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізацію фонду оплати праці» № 77­VIII.
Цим Законом з Кодексу законів про працю України вилучено статтю 24, яка передбачала обов’язковість реєстрації у державній службі зайнятості трудових договорів, укладених між працівниками та фізичними особами­ підприємцями.

На підставі цього, починаючи з 1 січня 2015 року, центри зайнятості більше не здійснюють реєстрацію трудових договорів укладених між працівниками та фізичними особами.

Водночас, трудові договори, зареєстровані до 1 січня 2015 року, будуть зніматися з реєстрації у раніше встановленому Порядку, затвердженому наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 08.06.2001 № 260. Звертаємо увагу, що статтю 24 Кодексу законів про працю України викладено в новій редакції, яка забороняє допуск працівника до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття на роботу працівника в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Статті до теми:

В Україні хочуть встановити єдиний розмір "дитячих" виплат

Чому на Рівненщині затримується виплата "дитячих" грошей?

Про це повідомляють у Рівненському обласному центрі зайнятості





На правах реклами