Ми у Facebook
01.02.2015, 12:05

Рівнян змушують підтримувати сепаратизм [+Відео]

До ГО "Рівненський громадський контроль" звернувся рівнянин, який нещодавно повернувся з зони АТО. Чоловік помітив, що у продуктовій мережі, що є у Рівному, змушують підтримувати сепаратизм. Це має не тільки емоційне забарвлення, а і порушує закон України.
Голова громадської організації Дмитро Якимець показує близько десятка пляшок пива, які мають "липові" українські штрихкоди. А насправді на пляшках вказано місце виробництва пива - місто Сімферополь, Російська Федерація.

- У цій торгівельній мережі продається пиво, яке виготовляють у Криму, але найголовніше, що примаркуванні цього пива виробник вказує, що це Російська федерація. Якщо вони так це маркують, то це ж не визнано ніким у світі. Це обман покупця і порушення Закону України, - говорить Дмитро Якимець.

У громадського активіста питання до міської влади, чому немає моніторингу торгівлі у місті. І показує вже підготовлений позов до суду щодо вирішення цього питання.

- У цій справі є багато нюансів. Цікаво те, яким чином ці товари потрапили до України. Якщо це російський товар, то цікаво чи сплачували виробники податкове мито. А якщо ж це товар український, то як пояснити те, що на ньому вазані вихідні дані, що Крим - це територія Російської федерації, - говорить патентний-повірений Юрій Трачук.

Активісти кажуть, що не зацікавлені у тому, щоб хтось заплатив штраф. Вони просто хочуть, щоб торгівельна мережа визнала свою помилку та впродовж семи днів вилучила цю продукцію з продажу.





ВІДЕО ПОДРОБИЦЬ ПОДІЇ





СТАТТІ ДО ТЕМИ:


Рівненські підприємства закликають не поставляти товари до Криму



Опитування: чи купують рівняни російські товари







На правах реклами