Ми у Facebook
04.02.2015, 14:40

Нацбанк з 5 лютого встановить курс 21 гривня за долар США?

За повідомленнями більшості ЗМІ України, Національний банк з 5 лютого відмовиться від використання індикативного курсу на валютному ринку, а значить, забезпечить єдиний курс на рівні ринкового.
Як пишуть на 5.ua, індикативний курс скасовується, з четверга НБУ перейде на ринковий курс. В цілому це має бути позитивний крок для ринку, який здатний вирівняти різницю курсів, тим самим усунувши стимули для «чорного» ринку. За чутками, на початковому етапі офіційний курс буде становити біля 21 гривні за один американський долар.

Вже сьогодні, 3 лютого, Нацбанк знизив курс гривні до нового історичного мінімуму.

Станом на 14:00 годину офіційний курс гривні - 16,24 гривні за долар (у вівторок - 15,14 грн.).

Курс євро - 18,36 гривні за євро (у вівторок - 18,25 гривні за євро).

Курс гривні до російського рубля - 2,3314 гривні за 10 рублів (було - 2,3426).

Нагадаємо, голова Національного банку України Валерія Гонтарева вже повідомила, що усі банки виступають за прозору політику курсоутворення та перехід до ринкових механізмів курсоутворення. Також банки країни прагнуть, аби на ринку діяв єдиний та ефективний курс. В монетарній політиці регулятора головним стане продовження використання системи гнучкого обмінного курсу.

Нацбанк на валютному аукціоні, який був проведений 3 лютого, продав українським банкам 3 мільйони доларів США за середньозваженим курсом 16,2101 гривні за долар.





На правах реклами