Як посолити оселедці по-домашньому [+ПОРАДИ]
Рецепт на 3 великі морожені оселедці: 1 л води, 2 неповні столові ложки солі, 1 столова ложка цукру, 10 горошин чорного перцю, 3-4 лаврові листочки, олія, при бажанні – товчені зерна коріандру або улюблені сушені трави чи спеції для риби.
1. Почистіть розморожену рибу, видаліть нутрощі, голову, хребет, усі кістки, плавці та шкіру. З черевця зішкребіть ножем всю чорну плівку. Складіть цілі шматки філе в емальований посуд чи пластиковий контейнер.
2. Окремо приготуйте розсіл. Для цього скип’ятіть воду з цукром, сіллю перцем, лавровим листом чи іншими спеціями. Дайте охолонути.
3. Залийте оселедці розсолом, накрийте кришкою і покладіть на холод. Наступного дня вони будуть готові.
4. Перед тим, як подавати на стіл, оселедці наріжте красиво навскіс, складіть на плоску тарілку, полийте олією, прикрасьте зеленою цибулею чи петрушкою.
У банці - з цибулею, оцтом та олією
Рецепт на 1 кг свіжої чи мороженої риби: 2 жмені солі, 1 столова ложка цукру, 4 великі лаврові листки, перець чорний та духмяний горошком, 2-3 білі або червоні ріпчасті цибулини, 1 столова ложка оцту, 2-3 столові ложки олії.
1. Розморозьте з вечора рибу. Почистіть її. Зніміть шкірку. Наріжте шматочками (можна з кісточками і без). Покладіть у миску, добре посипте сіллю, перемішайте. Дайте вистояти 2 години, а потім добре промийте.
2. У скляну банку чи інший посуд складіть шарами рибу та кільця цибулі, між ними – лавровий лист та перець горошком. Наприкінці полийте оцтом та олією. Через 24 години оселедці готові.
У каструлі - з насінням кропу
На 3-літрову емальовану каструлю злегка відталих морожених оселедців: 1 склянка солі, 3 столові ложки цукру, лавровий лист, перець, насіння або «парасольки» сухого кропу.
1. Якщо купили морожену рибу, дайте їй трохи відтанути у прохолодному місці, промийте зверху водою. Видаліть зябра (вони дуже гіркі) та нутрощі. Складіть щільно цілі рибини у трилітрову каструлю.
2. Зверху насипте сіль, цукор, лавровий лист, перець горошком, насіння кропу. Залийте до верху холодною кип`яченою водою. Накрийте кришкою, добре збовтайте, щоб сіль та цукор розчинились, а спеції рівномірно розподілились між рибинами.
3. Поставте посуд з оселедцями у тепле місце. Через 24 години малосольні оселедчики готові. Якщо треба більш солоні, тримаємо в теплі дві доби. А потім треба помістити в холодне місце. Зберігати не більше тижня – десяти днів.
За цим рецептом можна посолити скумбрію.
За матеріалами: kuroed.com, Бабушкина кухня та власного досвіду.
СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Рецепти: Салати з рибою

Як поранений ветеран самотужки ремонтує шлях на Дубровиччині

Дорога між Дубровицею та селами Крупове і Нивецьк давно вважається проблемною. Вибоїни, глибокі ями, калюжі після дощу — все це стало щоденною реальністю для місцевих водіїв. За словами жителів, через цю ділянку неодноразово ламалися автомобілі, а у негоду пройти пішки було майже неможливо.
переглядів: 149
У Рівному відбувся благодійний концерт гурту «Великий Луг» 65 окремої механізованої бригади ЗСУ [+Фото]

Парк культури та відпочинку імені Тараса Шевченка у Рівному на день перетворився на простір єдності, підтримки та віри. Тут пройшов благодійний концерт гурту «Великий Луг» — музичного колективу 65 окремої механізованої бригади ЗСУ, учасники якого — діючі військовослужбовці.
переглядів: 188
«Це не армія — це війна»: історія командира роти з позивним «Скорп» із 68 єгерської бригади

Ігор із Рівненщини, командир роти з позивним «Скорп», мобілізувався навесні 2023 року. Хоча мав бронь, залишався вдома з маленькою дитиною, проте знав: його час служити обов’язково настане.
переглядів: 378
В Україні пропонують підвищити пенсійний вік

В Україні знову заговорили про зміну пенсійного віку. Як повідомляється, уже підготовлено відповідний законопроєкт, який передбачає підвищення пенсійного віку з 60 до 61 року.
переглядів: 391
У Рівному частково відключать газ 14–15 липня

У Рівному 14 та 15 липня тимчасово припинять газопостачання на кількох вулицях.
переглядів: 843
Реклама