Як посолити оселедці по-домашньому [+ПОРАДИ]
Рецепт на 3 великі морожені оселедці: 1 л води, 2 неповні столові ложки солі, 1 столова ложка цукру, 10 горошин чорного перцю, 3-4 лаврові листочки, олія, при бажанні – товчені зерна коріандру або улюблені сушені трави чи спеції для риби.
1. Почистіть розморожену рибу, видаліть нутрощі, голову, хребет, усі кістки, плавці та шкіру. З черевця зішкребіть ножем всю чорну плівку. Складіть цілі шматки філе в емальований посуд чи пластиковий контейнер.
2. Окремо приготуйте розсіл. Для цього скип’ятіть воду з цукром, сіллю перцем, лавровим листом чи іншими спеціями. Дайте охолонути.
3. Залийте оселедці розсолом, накрийте кришкою і покладіть на холод. Наступного дня вони будуть готові.
4. Перед тим, як подавати на стіл, оселедці наріжте красиво навскіс, складіть на плоску тарілку, полийте олією, прикрасьте зеленою цибулею чи петрушкою.
У банці - з цибулею, оцтом та олією
Рецепт на 1 кг свіжої чи мороженої риби: 2 жмені солі, 1 столова ложка цукру, 4 великі лаврові листки, перець чорний та духмяний горошком, 2-3 білі або червоні ріпчасті цибулини, 1 столова ложка оцту, 2-3 столові ложки олії.
1. Розморозьте з вечора рибу. Почистіть її. Зніміть шкірку. Наріжте шматочками (можна з кісточками і без). Покладіть у миску, добре посипте сіллю, перемішайте. Дайте вистояти 2 години, а потім добре промийте.
2. У скляну банку чи інший посуд складіть шарами рибу та кільця цибулі, між ними – лавровий лист та перець горошком. Наприкінці полийте оцтом та олією. Через 24 години оселедці готові.
У каструлі - з насінням кропу
На 3-літрову емальовану каструлю злегка відталих морожених оселедців: 1 склянка солі, 3 столові ложки цукру, лавровий лист, перець, насіння або «парасольки» сухого кропу.
1. Якщо купили морожену рибу, дайте їй трохи відтанути у прохолодному місці, промийте зверху водою. Видаліть зябра (вони дуже гіркі) та нутрощі. Складіть щільно цілі рибини у трилітрову каструлю.
2. Зверху насипте сіль, цукор, лавровий лист, перець горошком, насіння кропу. Залийте до верху холодною кип`яченою водою. Накрийте кришкою, добре збовтайте, щоб сіль та цукор розчинились, а спеції рівномірно розподілились між рибинами.
3. Поставте посуд з оселедцями у тепле місце. Через 24 години малосольні оселедчики готові. Якщо треба більш солоні, тримаємо в теплі дві доби. А потім треба помістити в холодне місце. Зберігати не більше тижня – десяти днів.
За цим рецептом можна посолити скумбрію.
За матеріалами: kuroed.com, Бабушкина кухня та власного досвіду.
СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Рецепти: Салати з рибою

У Рівному встановили надсучасну систему для діагностики шкіри

У Рівненському обласному шкірно-венерологічному диспансері запрацювала новітня цифрова система дерматоскопії microDERM D200evo вартістю понад 1,5 млн грн. Це обладнання значно розширює можливості медзакладу у діагностиці шкірних захворювань.
переглядів: 8
На Рівненщині попрощалися із 25-річним Героєм

У селі Грушівка попрощалися із Захисником України — Козачком Олександром Віталійовичем.
переглядів: 73
Що сьогодні пророкують зірки знакам Зодіаку

9 травня обіцяє бути насиченим і непередбачуваним для багатьох знаків Зодіаку.
переглядів: 97
Яке релігійне свято відзначають 9 травня

9 травня українські християни відзначають особливу дату — день перенесення мощей святителя Миколая, знаного як Миколай Угодник або Чудотворець.
переглядів: 194
Коли плаче місто: про гідне прощання з Героями в Рівному та силу спільного болю

Є моменти, коли місто завмирає. Коли чорна процесія рухається вулицями, і кожен, хто зустрічає її, мимоволі стає частиною великого спільного горя. Це миті прощання з Героями – людьми, які віддали своє життя за Україну. У Рівному ці церемонії вже давно стали особливим актом пам’яті, гідності та шани.
переглядів: 434