Ми у Facebook
10.02.2015, 18:44

Рівненський кіборг: «Трохи підлікуюся і піду назад на фронт»

У рідних стінах, навіть якщо це стіни лікарні, все ж набагато краще, ніж було в Дніпропетровській лікарні та в інституті Мечникова, — так сказав про перші відчуття у міській лікарні Рівного 18-річний Роман Рудейчук, якого вночі 9 лютого привезли реанімобілем з Дніпропетровська до Рівного.
У перший же день перебування Романа Рудейчука в центральній міській лікарні його провідав з гостинцями міський голова Рівного Володимир Хомко. Цей юнак теж має право називатися кіборгом, адже він був у числі тих мужніх солдатів, що захищали Донецький аеропорт, вже може говорити, вставати з ліжка, ходити, хоча ще зовсім недавно був на грані життя і смерті. Він розповів міському голові, що дістав поранення біля села Пєски, яке українці добре знають з бойових зведень.

Лікарі нейрохірургічного відділення, де нині виходжують хлопця, розповіли, що в нього було важке осколкове поранення лобно-скроневої ділянки голови з багатоуламковими фрагментами вдавлених переломів справа. Хірурги в інституті Мечникова провели дуже складну, але успішну операцію.

- З урахуванням масивності ушкоджень хлопець має знати, що йому пощастило, що він вижив, — сказав з цього приводу головний лікар Рівненської ЦМЛ Євгеній Кучерук. – А те, що пошкоджена лобна кістка, то надалі можна провести реконструктивні операції і Роман буде як новий.

Роман розповів міському голові, що живе у Рівному на вулиці Київській, має батьків і молодшу сестричку. Ну а на війну пішов добровольцем. А до того вчився у технічному коледжі. Дуже шкодує, що немає зв’язку з командиром, і несподівано для всіх пообіцяв: «Трохи підлікуюся і піду назад на фронт», пише 7d.rv.ua.

До теми:

ФОТО - До Рівного повернувся важкопоранений 19-річний "кіборг"

Новий пункт збору допомоги військовим у центрі Рівного

Рівненські бійці батальйону «Горинь» спіймали ворожого снайпера





На правах реклами