Ми у Facebook
13.02.2015, 18:00

Календар рибалки на 2015 рік

Незалежно від того, яка температура на вулиці, який склад іхтіофауни в водоймі, і скільки в ній харчових ресурсів, Місяць все одно буде крутитися навколо Землі так само, як це було завжди: з тією ж періодичністю.
Місячний риболовний календар на 2015 рік розрахований на основі закономірностей, пов’язаних з обертанням природного супутника Землі. Знаючи період обертання, можна скласти місячний календар рибалки на будь-який рік.

Кожен з місячних циклів триває рівно 29,5 діб. За цей час Місяць встигає пройти чотири фази, які мають істотний вплив на клювання риби. Цей вплив добре пояснює, чому для успішної риболовлі так потрібен місячний календар рибалки: ловити рибу краще в дні, коли клювання буде свідомо хорошим. Що стосується місячних фаз, то вони такі:

Молодий місяць. Це час коли із Землі Місяця не видно, характеризується практично повною відсутністю кльову риби, ну, або поганим кльовом. Зменшення числа покльовок рибалки спостерігають вже за дві доби до молодого місяця, триває спад активності і після молодого місяця протягом 3-4 діб;

Перша чверть Місяця. Цей період є сприятливим для лову риби. Це демонструє і місячний календар риболова 2015: вже через дві доби з початку чверті Місяця спостерігається хороший кльов. Але тривалість періоду хорошого клювання невелика. Зазвичай вона становить не більше 2-3 діб;



Повний місяць. Це час, коли вся іхтіофауна починає поводитися неадекватно, інакше — не так, як зазвичай. Під час повного Місяця зазвичай перестає годуватися крупна риба, проте мальки навпроти — збільшують свою активність. Серед рибалок ходить думка, що різко активізується клювання всіх риб буквально за кілька годин до моменту повного місяця;

Четверта чверть Місяця. Цей період можна назвати найкращим для риболовлі. Подивіться місячний рибальський календар 2015: вже за пару днів до початку останньої чверті Місяця клювання істотно поліпшується, і після початку фази він ще триває близько 2-3 діб.



Місячний календар рибалки 2015 — це збірка найбільш важливої і потрібної для риболова інформації про події, а також тонкощі місячного циклу 2015 року. У ньому взята в облік залежність інтенсивності клювання риби від фази Місяця. Цей календар стане для вас «настільним», і допоможе він вам, незалежно від того, ким ви є: новачком або професійним рибалкою.

www.ukrainianfishing.com.ua





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ