Рецепт: млинці по-мексиканськи
Їх називають мексиканським хлібом, з ними готують буріто - популярну в Латинській Америці страву. Для цього у заздалегідь спечені млинці або тонкі сухуваті коржики загортають різноманітні гострі начинки з м’ясом, куркою, індичкою, кукурудзою, квасолею, перцем та зеленню - всім смачним, що є в хаті.
Млинці "тортільяс": 2 склянки кукурудзяного борошна (або пшеничного, або суміш і того, й іншого), 4 яйця, 2 склянки молока, сіл, перець, олія.
Начинка для "буріто": 200 г пісної шинки (смаженого або печеного м`яса), 1 солодкий червоний перець, 1 перець чилі, 1 ріпчаста цибулина, 3-4 столові ложки тертого сиру (пармезан, голландський, пошехонський), 5 свіжих або консервованих помідорів (томатний соус або домашня аджика), 1 пучок зеленої петрушки та іншої улюбленої зелені, 1-2 зубчики часнику, чорний та червоний гіркий мелений перець, 1 чайна ложка погашеної соди, сіль, олія.
1 Змішайте борошно, соду та сіль у мисці. Додайте 3 яйця, 3 столові ложки олії та півтори склянки теплого молока. Вимішайте і відкладіть на 1 годину в тепле місце, накривши кришкою або рушником.
2. На невеликій добре розігрітій і змащеній олією або маслом сковорідці спечіть з обох сторін млинці-коржі.
3. Залишок молока змішайте з 1 яйцем, посоліть, поперчіть. Змастіть цією сумішшю готові млинці і знову підсмажте їх з обох боків на сковорідці.
4. Приготуйте начинку: шинку, м'ясо, солодкий перець, часник, петрушку та іншу зелень, помідори подрібніть, вкиньте в сковорідку, додайте ложку кетчупу або кілька ложок аджики (це вже на ваш смак), потушкуйте 5 хвилин, посоліть, поперчіть, обов’язково додайте гострий перець (чилі, каєнський).
6. Готову масу трохи охолодіть, викладіть на середину млинців, згорніть у трубочку або складіть з трьох боків (як відкритий конверт).
7. Покладіть приготовані бурітос на змащену олією чи маслом сковорідку або плоску форму, посипте тертим сиром і запечіть у гарячій духовці, щоб сир розплавився. Одразу ж і подавайте. Можна під гітару й у капелюсі - сомбреро :)
загорнути, перець, начинка, мексиканські млинці, тортільяс, буріто
У Рівному оцінюватимуть готовність до інтеграції ветеранів та їхніх родин
Секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян підписав Меморандум про співпрацю з громадською організацією «Школа політичної аналітики — ПОЛІС».
переглядів: 335
СБУ затримала курсантку, яка готувала ракетний удар по казармах своїх одногрупників
Їй загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.
переглядів: 381
На Рівненщині ветерани можуть пройти безкоштовний ІТ-курс
Ветеранів, військових та їхні родини запрошують на безкоштовний IT-курс «DevOps Fundamentals».
переглядів: 368
У Рівному відбудеться вечір оркестрової музики
Розкішну програма оркестрової музики даруватимуть рівнянам Максим Кузьмич (фортепіано), Академічний камерний оркестр Рівненської обласної філармонії, диригент Костянтин Кімстач.
переглядів: 336
Чим грецька кава відрізняється від турецької
Кава є одним із найпопулярніших напоїв у світі, а багато культур мають свій власний погляд на неї. В Італії міцний еспресо має перевагу над заварною кавою, тоді як у В’єтнамі солона кава стала сучасним трендом.
переглядів: 378