15.02.2015, 16:45
Рецепт: млинці по-мексиканськи
Любителі екзотичної кухні та кулінарних експериментів можуть спробувати приготувати майже справжні мексиканські млинці "тортільяс".
Їх називають мексиканським хлібом, з ними готують буріто - популярну в Латинській Америці страву. Для цього у заздалегідь спечені млинці або тонкі сухуваті коржики загортають різноманітні гострі начинки з м’ясом, куркою, індичкою, кукурудзою, квасолею, перцем та зеленню - всім смачним, що є в хаті.
Млинці "тортільяс": 2 склянки кукурудзяного борошна (або пшеничного, або суміш і того, й іншого), 4 яйця, 2 склянки молока, сіл, перець, олія.
Начинка для "буріто": 200 г пісної шинки (смаженого або печеного м`яса), 1 солодкий червоний перець, 1 перець чилі, 1 ріпчаста цибулина, 3-4 столові ложки тертого сиру (пармезан, голландський, пошехонський), 5 свіжих або консервованих помідорів (томатний соус або домашня аджика), 1 пучок зеленої петрушки та іншої улюбленої зелені, 1-2 зубчики часнику, чорний та червоний гіркий мелений перець, 1 чайна ложка погашеної соди, сіль, олія.
1 Змішайте борошно, соду та сіль у мисці. Додайте 3 яйця, 3 столові ложки олії та півтори склянки теплого молока. Вимішайте і відкладіть на 1 годину в тепле місце, накривши кришкою або рушником.
2. На невеликій добре розігрітій і змащеній олією або маслом сковорідці спечіть з обох сторін млинці-коржі.
3. Залишок молока змішайте з 1 яйцем, посоліть, поперчіть. Змастіть цією сумішшю готові млинці і знову підсмажте їх з обох боків на сковорідці.
4. Приготуйте начинку: шинку, м'ясо, солодкий перець, часник, петрушку та іншу зелень, помідори подрібніть, вкиньте в сковорідку, додайте ложку кетчупу або кілька ложок аджики (це вже на ваш смак), потушкуйте 5 хвилин, посоліть, поперчіть, обов’язково додайте гострий перець (чилі, каєнський).
6. Готову масу трохи охолодіть, викладіть на середину млинців, згорніть у трубочку або складіть з трьох боків (як відкритий конверт).
7. Покладіть приготовані бурітос на змащену олією чи маслом сковорідку або плоску форму, посипте тертим сиром і запечіть у гарячій духовці, щоб сир розплавився. Одразу ж і подавайте. Можна під гітару й у капелюсі - сомбреро :)

Категорія: Новини > Життя
Автор: Галина ЦУКАНОВАПереглядів: 10285загорнути, перець, начинка, мексиканські млинці, тортільяс, буріто
Інші статті рубрики:
Простий рецепт шоколадного чізкейка

Поєднання вишні, вершкового сиру і шоколаду це просто щось неймовірне!
переглядів: 13
Скраб для голови в домашніх умовах: секрет, який зменшить жирність волосся

Хочете побороти зайву жирність волосся? Спробуйте приготувати домашній та бюджетний скраб для шкіри голови.
переглядів: 39
Цей одяг додає вам мінімум 15 років: поради від стиліста

Від яих елементів одягу варто відмовитись, щоб завжди виглядати дорого та стильно.
переглядів: 610
Арабські нотки: готуємо смачну шакшуку на сніданок

Якщо вам набридла класична яєшня на сніданок, пропонуємо урізноманітнити її арабським варіантом — приготуйте шакшуку.
переглядів: 137
Мрії та планування: астропрогноз на 24 вересня

Дізнайтеся, що вам підготували зорі на сьогодні.
переглядів: 146