Ми у Facebook
15.02.2015, 11:15

20 лютого – 110 років від дня народження Уласа Самчука [Анонс]

Пам'ятник Уласу Самчуку у Рівному

20 лютого, о 12.00 у рівненському Літературному музеї Уласа Самчука відбудеться Громадське пошанування письменника, нашого земляка Уласа Самчука. Цього року виповнюється 110 років від Дня народження літератора.
У день вшанування Уласа Самчука визначать цьогорічного лауреата Рівненської міської літературної премії імені Уласа Самчука. Також заплановано презентацію книги Степана Скрипника «Сонечко починає знову» із серії «Бібліотечка Літературного музею Уласа Самчука в Рівному».

Довідка.

Улас Олексійович Самчук (20.2.1905 – 9.7.1987) –український письменник, драматург, публіцист, громадський діяч. Народився у с. Дермані Рівненської області у родині селян. Закінчив гімназію у Кременці, продовжував навчання у Бреславському університеті та в Українському вільному університеті у Празі. Один із найвизначніших творів письменника – роман «Марія», центральною темою якого є голодомор 1932-1933 років.

Рівненська міська літературна премія імені Уласа Самчука заснована для вшанування письменника. Це найвища в місті письменницька відзнака і присуджується до дня народження Уласа Самчука (20 лютого). Премію засновано у 2013 року. Винагорода становить 5 (п’ять) тисяч гривень. Премія є персональною, присуджується авторові один раз за життя.

Статті до теми:
У Рівному побувала хрещена дочка Уласа Самчука
У Рівному визначили лауреата премії імені Уласа Самчука
У Рівному запалили "Свічу пам'яті" Уласа Самчука





На правах реклами