Ми у Facebook
20.02.2015, 18:00

У Рівному відкриється унікальна виставка витинанок і писанок

23 лютого о 12.00 в КЗ «Рівненський обласний краєзнавчий музей» Рівненської обласної ради відкривається персональна виставка витинанок і писанок Андрія Пушкарьова.
Головні теми, до яких звертається художник – козацтво, Трипілля, язичничтво та православ'я. Його роботи «Птахи несуть козацьку пісню», «На Покров», «Козак Мамай», «Родина старого козака», «Лети, як птах, козацька шабля» естетизують борців за долю і волю України XVII сторіччя.

Картини «Не бути братським суперечкам», «На праведну перемогу!», «Соборна Україна», «Мовна суперечка». відбивають проблеми сьогодення. Художник спонукає задуматися над загальнолюдськими цінностями: братерською взаємодопомогою («Піднімайся! Ми тебе тримаємо»), спокусою багатством («Крамар зліва – крамар справа»).

Миротворцями і охоронцями малює Янгелів і Жінок. У кількох творах проглядається легка іронія («Ловці риби», «Рибальські байки»). На філософські роздуми налаштовують розписані художником страусові, гусячі та курячі яйця – писанки.

У творчому доробку художника – понад 500 робіт, він є автором 10 персональних виставок. Учасник Всеукраїнських та Міжнародних виставок, в тому числі у Чикаго (США).

Виставка триватиме до 22 березня 2015 року.

СТАТТІ ДО ТЕМИ:

Вперше до Рівного завітає засновник гурту «The Вйо»

До Рівного Сергій Притула знову привезе "Вар'яти шоу"





На правах реклами