Ми у Facebook
22.02.2015, 17:00

У скільки обійдеться рівнянам новий біометричний паспорт

Оформлення займе від 7 до 20 днів, вартість оформлення документа за стандартною процедурою і прискорене виготовлення у посередників відрізняється у два рази.
Як повідомив глава МВС Арсен Аваков на своїй сторінці у Facebook, бажаючим оформити біометричний паспорт за стандартною процедурою це коштуватиме 518,15 грн.

Стандартна процедура

"Новий біометричний паспорт (бланк з чіпом) обійдеться в 261 грн (15 євро за курсом на 29.12.2014) + держмито 170 грн + вартість реєстраційних послуг 87,15 грн. Загалом 518 грн 15 копійок", - написав Аваков.
Оформлення паспорта за стандартною процедурою займе 20 днів.

Прискорена процедура

Виготовлення біометричного паспорта за 7 днів оформлюється за ставкою подвійного мита і реєстраційних послуг, за такої самої вартості бланка (261 + 340 + 174,3 = 775,3 грн).

Державне підприємство "Документ"

Якщо у людини немає часу самостійно готувати пакет документів для отримання паспорта, то вона може звернутися до одного з 18 відділень Державного підприємства "Документ", де є єдине вікно і повний сервіс послуг.

"Там фіксована додаткова ціна на замовлені вами сервісні послуги. Але, не вище 253 грн. Таким чином, гранична ціна за новий біометричний паспорт - 775,3 + 253 = 1028,3 грн", - написав у Фейсбуку Арсен Аваков.

Нагадаємо, з кінця січня 2015 року всі українці мають здавати відбитки пальців, подаючи документи на шенгенську візу.

Тим часом рівняни зможуть скористатися можливістю виготовити новий біометричний паспорт лише через кілька місяців. Про це розповіла начальник управління Державної міграційної служби у Рівненській області Лілія Драпчинська:

"Я звертаюся до мешканців Рівненської області поки що не подавати документи на виготовлення біометричного закордонного паспорта. Ми не зможемо видавати такий документ з січня, хіба з березня 2015 року. У нашому управлінні, що на вул.16 Липня у Рівному, уже є перша робоча станція для виготовлення біометричного паспорта, з 12 січня її тільки-но почнуть випробовувати. Найближчим часом такі ж робочі станції з’являться в Дубно та Сарнах, а протягом першого півріччя наступного року вони будуть встановлені у всіх районних відділах міграційної служби області. Ось тоді ми зможемо вести повноцінний прийом документів і видавати біометричні паспорти. У Рівному, можливо, видавати почнемо у березні".

За матеріалами: Європейська правда, Західноукраїнський інформаційний портал "PRESS-ЦЕНТР".

СТАТТІ ДО ТЕМИ:
У 2015 році жителі Рівненщини почнуть отримувати біометричні паспорти





На правах реклами