Ми у Facebook
26.02.2015, 19:26

На Рівненщині захопили завод?

Сьогодні в соцмережах з'явилась інформація про спробу незаконного заволодіння Рівненським ливарним заводом. Як виявилось, насправді йшлося про тракторний завод. Тим не менш, ситуація не залишилась поза увагою чиновників.
Як написав на своїй сторінці у ФБ Роман Мартин, радник голови Рівненської обласної ради:

"Сьогодні в с. Городок Рівненського району озброєні до зубів бійці спецбатальйону МВС Дніпро 1 захопили тракторний завод. Зі слів їхнього спікера, солдати приїхали відстоювати інтереси австрійської фірми, яка претендує на частку заводу та з метою недопущення його розкрадання. В мене питання до керівника батальйону Юрія Берези і Арсена Авакова: 1. Чому хлопців, які мобілізувалися захищати Україну на сході, втягують у бізнес-розборки на Рівненщині? 2. З яких пір спецбатальйони отримали право без рішень суду чи інших відповідних документів захоплювати комерційні об'єкти? 3. Доки в країні буде тривати це бл****во?"

Не залишився осторонь і голова Рівненської районної ради Володимир Пилипчук, який написав на своїй сторінці у ФБ:

"Тільки що повернувся з тракторного заводу. Коротко введу всіх у курс справи. Сьогодні до мене в паніці зателефонував арбітражний керуючий підприємства, який повідомив, що на територію заводу зайшли близько двадцяти озброєних юнаків із батальйону «Дніпро», мовляв, вони є представниками власника підприємства. Приїхавши на місце, ми побачили незрозумілу картинку: місцева охорона на вулиці стоїть обличчям до стіни з піднятими вверх руками. В людей забрали особисті речі та телефони. На моє прохання пред’явити документи люди, які нібито є власниками заводу, жодних офіційних паперів не надали, лише незрозумілі копії. Єдиним легітимним був документ, який дозволяє провести інвентаризацію. Але скажіть, будь ласка, відколи це в нас інвентаризація проводилася з автоматами в руках?

А тепер повернемося до самого заводу. За інформацією районної ради, кожне приміщення заводу належить різним власникам. Причому ніхто з них жодного разу не надавав офіційних документів. Усі ми прекрасно розуміємо, що всі, хто зараз так хоче зайти на завод, має єдину мету – порізати його і здати на металолом. Районна рада наразі робить все, аби розплутати цей незрозумілий клубок і навести порядок на підприємстві, яке реально може приносити прибуток і забезпечити мешканців району робочими місцями. Однак, доки до нас в район приїжджатимуть такі делегації – толку не буде. Крім того, в Рівненській області є свій голова обласної адміністрації, ради, керівники правоохоронних органів. Чому до нас приїжджають так звані «рєшалова» і ставлять свої умови?

Як на мене, дуже прикро, що в цю брудну історію вплутали хлопців із добровольчого батальйону. В країні йде війна, а наші так звані бізнесмени використовують добровольців, аби відстояти свої бізнесові інтереси."

Джерело: rivne1.tv





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ