Ми у Facebook
27.02.2015, 13:15

Острог запрошує на виставку українських костюмів «При дворі князів Острозьких»

У мистецькій галереї Національного університету «Острозька академія» 25 лютого з нагоди дня народження князя Василя-Костянтина Острозького відбулося відкриття виставки реконструкцій українських костюмів XVІ-ХVІІ століття «При дворі князів Острозьких».
У мистецькій галереї Національного університету «Острозька академія» 25 лютого з нагоди дня народження князя Василя-Костянтина Острозького відбулося відкриття виставки реконструкцій українських костюмів XVІ-ХVІІ століття «При дворі князів Острозьких». Ескпозиція сформована з приватних колекцій Ірини та Яна Погоржельських і краєзнавця Миколи Бендюка.



«Ми хотіли показати, як виглядала родина в ХVІІ столітті. Дитячі костюми були подібні до костюмів дорослих, ціла культура одягу поєднувалася з використанням різних традицій поєднання кольорів і тканин. Історія свідчить, що рукоділля передавалося в родині з покоління в покоління, і до сьогодні Україна є одним із найбільших центрів гаптування», - розповідає автор реконструйованого одягу Ірина Погоржельська.

Крім одягу, на виставці були представлені предмети побуту і зброя. Йдеться про автентичні стільці, комод, трон, скрипторій ХVІІ ст., а також про срібні шахи. Це шахи «Князі Острозькі», де є Гальшка, князі, вежа.



Експозиція в галереї триватиме до квітня. Усі охочі зможуть не лише помилуватися старовинними речами, а й влаштовувати фотосесії.

Статті до теми:

У Рівному побували брати Капранови

Талановитих рівнян запрошують взяти участь у конкурсі імені Г.П. Косміаді

Сьогодні виповнюється 144 роки від дня народження Лесі Українки





На правах реклами