Ми у Facebook
15.03.2015, 11:30

Рівненщина: міліціонер застосував зброю під час затримання злоумисників

На Березнівщині під час припинення протиправних дій зловмисників міліціонер застосував вогнепальну зброю
Подія сталася у п'ятницю, 13 березня. До Березнівського відділку міліції надійшло повідомлення, що у с. Бистричі невідомі особи намагаються вивезти будівельні матеріали з території колишнього підприємства «МТС».

Прибувши на місце події, міліціонери спитали у чоловіків біля трактора про завантажену цеглу, проте відповіді не отримали.

По дорозі до відділку у трактора закінчилося пальне і до них під’їхав автомобіль «Форд Сієрра», перегородивши рух транспорту. З легковика вийшло четверо чоловіків. Вони агресивно себе поводили, висловлюватися брутальною лайкою, шарпали працівників міліції за формений одяг. При цьому вони вимагали від правоохоронців дозволити продовжити рух трактора туди, куди він прямував.

Міліціонер, аби зупинити бійку, попередив про намір використання вогнепальної зброї нападників, втім ті належним чином не відреагували. Один із них наблизився до міліціонера та почав шарпати його за формений одяг, намагаючись вдарити його в обличчя. Відштовхнувши правопорушника, оперативник вистрілив один раз вгору із пістолета Макарова та двічі у колеса заведеної автівки, щоб запобігти їй подальшому руху.

Застосування зброї було без перевищення мір, необхідних для виконання покладених на міліцію обов'язків. У результаті протиправних дій зловмисників тілесні ушкодження отримав 27-річний дільничний інспектор капітан міліції.

Вже встановлені дві особи, причетні до побиття міліціонера. Зловмиснику загрожує позбавлення волі до п'яти років.


За матеріалами СЗГ УМВС України в Рівненській області

Див. також:

Рівне: жінка одним ударом в груди вбила свого чоловіка

Рівненщина: жінці винесли вирок за вбивство чоловіка

Рівненщина: в реанімацію потрапив п’яний чоловік





На правах реклами