Ми у Facebook
18.03.2015, 15:35

Скільки готівки рівняни можуть провезти через кордон?

Все частіше жителі Рівненщини виїжджають за межі України чи то на роботу, чи то на відпочинок. А скільки ж грошей готівкою вони мають право перевозити через кордон?
Фізична особа, яка проживає на території України, має право ввозити в Україну та вивозити за межі України готівку в сумі, що не перевищує в еквіваленті 10 000 євро. Більше – за умови письмового декларування митному органу в повному обсязі та за наявності документів, що підтверджують зняття готівки з рахунків у банках (фінансових установах), виключно на ту суму, що перевищує в еквіваленті 10 000 євро. Строк дії таких документів 30 календарних днів, починаючи з дня видачі.

Фізична особи, яка не проживає на території України має право ввозити/вивозити готівку в сумі, що перевищує в еквіваленті 10 000 євро, за умови письмового її декларування митному органу в повному обсязі.

Варто відзначити, що підставою для вивезення/ввезення готівки і банківських металів і здійснення операцій за дорученням резидента або нерезидента протягом одного року з часу оформлення декларації є митна декларація. Також на підставі митної декларації у випадках, передбачених законодавством України, фізична особа-нерезидент має право вносити кошти на рахунки в уповноважених банках або виконувати інші операції в банках України.
Порядок переміщення готівки (у тому числі дорожніх чеків) і банківських металів через митний кордон України регламентується Інструкцією про переміщення готівки і банківських металів через митний кордон України, затвердженою постановою Правління Національного банку України від 27 серпня 2008 року №148.

Статті до теми:

Бюджет Рівного поповнився на 5,6 млн. грн. за рахунок акцизного податку
Рівне: плата за землю доповнила бюджет майже на 9 млн грн





На правах реклами