Ми у Facebook
22.03.2015, 15:00

За спробу дати хабар міліціонеру чоловік може потрапити у в'язницю на 4 роки

За не притягнення до адміністративної відповідальності, за торгівлю з рук у невстановлених місцях, чоловік намагався відкупитись. Чоловік намагався дати працівнику міліції хабар в сумі 400 гривень.
У приміському потязі сполученням Здолбунів-Ковель правоохоронцями виявлено чоловіка, який здійснював незаконну торгівлю з рук, промисловими товарами безпосередньо в потязі.

- Працівниками міліції по станції Рівне 44-річного чоловіка було запрошено до чергової частини для складання адміністративного протоколу. У черговій частині чоловік, мабуть, злякавшись притягнення до відповідальності, вирішив "домовитися" з правоохоронцями і спробував дати міліціонеру хабар у розмірі 400 гривень, - зазначив заступник начальника-начальник міліції громадської безпеки ЛВ на ст.Рівне Іван Теліга.

Правоохоронець попередив громадянина, що дане діяння кваліфікується як дача хабара посадовій особі при виконанні службових обов'язків. Проте чоловік продовжував наполягати.

В результаті правоохоронці задокументували факт, відомості внесені до ЄРДР за ч.1 ст.369 КК України «Давання неправомірної вигоди». За скоєння даного діяння порушнику загрожує штраф від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк, із спеціальною конфіскацією. В даний час за даним фактом проводиться перевірка, за результатами якої буде прийнято процесуальне рішення.

Промислові товари, якими чоловік торгував у потязі, на суму приблизно 700 гривень, конфісковано. На чоловіка складено адмінпротокол за ч.2 ст.160 КУпАП «Торгівля з рук у невстановлених місцях». Дані матеріали скеровані до суду.

СТАТТІ ДО ТЕМИ:


Рівненщина: засуджено чиновника РДА за хабар


Рівненщина: викладачу винесли вирок за хабар в 1 тисячу доларів

Про це повідомили у прес-службі УМВС України на Львівській залізниці





На правах реклами