Ми у Facebook
30.03.2015, 12:45

Рівненщина: подробиці вилучення на митниці великої суми коштів [+Фото]

З'ясовано подробиці вилучення коштів на митниці у великих розмірах.
Перша частина валюти була вилучена у громадянина України, який перетнув кордон пішки. До митного поста «Городище» зайшов громадянин, який слідував з Республіки Білорусь. У ході митного контролю виявлено серед особистих речей два пакунки, обмотані скотчем. У пакунках митники знайшли чотирнадцять пачок з купюрами доларів США в сумі 150 050 (сто п’ятдесят тисяч п’ятдесят) доларів США.

Нагадаємо, що в авто виявили 250 тисяч доларів.





Іншу частину суми було знайдено у автомобілі «Мерседес-Бенц», який прямував по смузі «зелений коридор» у напрямку «в’їзд». Якщо водій та пасажири обирають саме цю смугу, то це означає, що вони заявляють про відсутність товарів, та інших предметів, які по законам України підлягають обов’язковому декларуванню. Митники перевели цей транспортний засіб на червону смугу та ретельно оглянули. Приховану валюту знайшли у ручній поклажі водія (п’ять пачок на загальну суму п’ятдесят тисяч доларів США).



У корпусі повітряного фільтра виявлено прихований від митного контролю пакунок, обгорнутий скотчем. Після огляду вмісту пакунка встановлено, що в ньому знаходяться, приховані в поліетиленовий білий пакет, десять пачок з купюрами доларів США в сумі 100 000 (сто тисяч) доларів США.





Працівниками митниці було складено два протоколи, а валюту вилучено.





Для довідки: У відповідності до вимог Постанови Правління Національного банку України фізична особа має право ввозити в Україну готівку в сумі, що перевищує в еквіваленті 10000 євро за умови письмового декларування митному органу в повному обсязі та за наявності документів, що підтверджують зняття готівки з рахунків у банках. За порушення постанови передбачено штраф у розмірі 100 відсотків вартості безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих предметів.


Читати також:

Рівненщина: викладачу винесли вирок за хабар в 1 тисячу доларів

На Рівненщині освітянина засудили за хабарі





На правах реклами