Ми у Facebook
03.04.2015, 16:15

На Волині водіям маршруток нагадали, що потрібно дотримуватися ПДР

Незважаючи на профілактичні заходи, які постійно проводять інспектори ДАІ, аварійність в області залишається на високому рівні. Причини цьому - неуважність та легковажність учасників дорожнього руху.

З початку цього року зафіксовано вісім автопригод за участю маршрутних таксі. З них дві – з потерпілими, в яких три особи загинули та 12 отримали тілесні ушкодження. При цьому серед основних порушень – виїзд із зупинки без увімкнених поворотів, різкі маневрування на проїзній частині, зупинка на пішохідних переходах та ігнорування сигналів світлофорів. Було зафіксовано два випадки, коли водії сідали за кермо у нетверезому стані. Попри заборону розмовляти по мобільному, на жаль, її дотримуються не всі, а це грубе нехтування безпекою пасажирів.



Уже на початку рейду інспектори зафіксували чимало порушень, які здійснювали водії маршрутних таксі. Неодноразовий проїзд на червоний сигнал світлофора, висадка пасажирів у невстановленому місці, розмови по мобільному під час руху та зупинка на пішохідному переході – це основні порушення, до яких вдаються водії.


Правоохоронець наголосив, що справа не у штрафах, а в усвідомленні водієм рівня своєї відповідальності, адже аварії за участю маршрутного таксі тягнуть за собою більшу кількість жертв.

За інформацією УДАІ УМВС України у Волинській області





На правах реклами