Ми у Facebook
05.04.2015, 14:45

Рівняни вже кілька місяців не мають доступу до новозбудованої насосної станції

Через обласних депутатів рівняни вже кілька місяців не мають доступу до новозбудованої насосної станції
Мешканців вулиць Дачна, Трипільської та Свєшнікова, що у Рівному не можуть підключитися до новозбудованої насосної станції. Мешканці розповідають, що понад два роки тому, коли вирішили її побудувати, то навіть не передбачали, що процес буде таким складним:

- За пропозицією міського голови було зібрано збори мешканців по вул. Дачній, Трипільської та Свєшнікова з приводу проектування та будівництва каналізації по даних вулицях і побудови насосної станції. Було визначено уповноважених на цих вулицях, які займалися організаційними питаннями: збір вихідних даних, проектування, проходження експертизи даного проекту. Насосну станцію побудували, але мешканці будинків до цього часу не можуть підключитися. Ми неодноразово зверталися і у Водоканал,і до замовника будівництва, але це все марно, - розповідає уповноважений від мешканців вулиці Трипільської Василь Курилюк.

Нещодавно Рівненська міська рада дала згоду на передачу цих об’єктів на баланс підприємства.

- Ми зібралися з міською головою і домовилися, що 50 на 50 фінансуватимемо прокладання даної каналізації. Було вибрано управлінням капітального будівництва підрядна організація, яка буде виконувати ці роботи. Замовник будівництва – управління капітального будівництва міськвиконкому.

Даний об'єкт будувала організація "Спецсантехбуд". У великому темпі організація проклала каналізацію по вулиці Трипільсьій і Дачній. На слідуючий рік були виділені кошти з місцевого бюджету і практично за місяців 3-4 вона була вже побудована. В кінці року оформлялися відповідні документи для здачі в експлуатацію даного приміщення. 9 січня цього року державна комісія архітектурного будівельного контролю прийняла даний об'єкт в експлуатацію.

Контроль вів рівненський Водоканал. Згодом почалися роботи. Перший рік, а це два роки тому, було прокладено каналізаційні мережі по двох вулицях, а минулого року (2014) була збудована дана насосна станція. В грудні місяці ми подали заявку про введення в експлуатацію даної насосної станції і вже в січні місяці прийнято декларацію про насосну станцію.

Після цього міська рада звернулася і прийняла рішення про передачу даного об'єкта в рівненський облводоканал. Але на жаль, ми стикнулися з тим, що в жовтні місяці минулого року, обласна рада прийняла зміни до статуту Водоканалу, згідно якого людям тепер потрібно чекати ще рішення обласної ради, - каже депутат Рівнеради Анатолій Чугуєвець.

У Рівнеоблводоканалі ж чекають доки власник будівництва прийме об'єкт і передасть його в експлуатацію підприємства.

- Ми є власністю обласної ради. Всі надходження проходять через власника, тобто обласну раду. Цю насосну станцію будувала міська громада через дозвіл міської ради. Позиція в нас дуже проста: власник приймає об'єкт і передає в експлуатацію підприємства і з того часу ми починаємо експлуатувати, - каже представник Рівнеоблводоканалу Анатолій Чабан.

Та все ж мешканці вулиць надіються, що обласні депутати звернуть увагу на їхні нарікання і вже на цей Великдень вони зможуть приєднати свої оселі до новозбудованої насосної станції.



За матеріалами rivne1

Читати також:

Рівненська облрада підтримала проект Світового банку

ТОП-5: активні депутати Рівненщини [+СПИСОК]

Хто з депутатів Рівненської міської ради не пропустив жодної сесії





На правах реклами