Ми у Facebook
08.04.2015, 15:30

Рівненщина: відмовилися від газу і зекономили

Зекономили майже чотири мільйони гривень, бо відмовились від газу
Таких результатів вдалось досягти завдяки встановленню у 2014 році у котельнях 11 освітніх закладів нового твердопаливного устаткування.

Твердопаливні котли

Кошти на облаштування твердопаливних котлів були виділені з обласного бюджету. Минулоріч згадані заклади обласного підпорядкування відмовились від споживання дороговартісного імпортного природного газу.

Рівненщина: у Дубні немає палива для машин швидкої допомоги

Котельні у 5 інтернатах та 6 професійно-технічних навчальних закладах було переведено на альтернативу — пелети, торфобрикети,торфобрикети, дрова та ін. Таким чином упродовж цього року, за словами начальника управління освіти і науки Рівненської ОДА Григорія Таргонського, вдасться скоротити споживання газу на майже мільйон кубічних метрів. А це, у грошовому еквіваленті, дорівнює понад трьом з половиною мільйонам гривень.

Газ для жителів Рівненщини подорожчає втричі

— У цих закладах вже відчули суттєву різницю і порахували реальну економію. Перехід на альтернативні види палива навчальними закладами Рівненщини дає не лише фінансово — економічну вигоду, а ще й робить їх газонезалежними, що в свою чергу в майбутньому забезпечить стабільний навчально — виховний процес, — додає Григорій Таргонський.

За матеріалами Рівне Вечірнє





На правах реклами