Ми у Facebook
21.04.2015, 14:15

У Рівненському районі затримано серійного крадія

Уродженець та громадянин Молдови, 34-річний Василь вже сімнадцять років відсидів у колонії за скоєння крадіжок. Звільнившись у січні, знову взявся за старе: у Рівненському районі обікрав п’ять магазинів. Оперативники карного розшуку затримали зловмисника.
З кінця лютого крадіжки з магазинів скоювались почергово: спочатку в селі Новостав, два магазини в Грабові, один у Клевані та в Рогачові. Експерти райвідділу встановили, що зловмисник причетний до всіх крадіжок, адже «працює» один і має власний «почерк». Пробирався у магазини, розбивав вікна, зривав замки, ламав двері, не переймаючись наслідками злому. Крав елітні марки алкогольних виробів, цигарки, картки поповнення, каву та чай.

Міліціонери оперативним шляхом встановили, що чоловік проживає у Києві та пересувається на залізничному транспорті. Одного дня під час чергової «засідки» в електричному поїзді оперативник помітив підозрілого чоловіка. Невідомий нервував, мав при собі сумку та «кравчучку». Зловмисник на першій же зупинці вискочив з потягу і почав втікати, та правоохоронці його затримали.

Спочатку чоловік відмовлявся будь-що повідомляти, втім докази скоєння крадіжок були при ньому. У сумці лежали ножівка по металу, рукавички, ліхтарики та порожні сумки. Василь пояснив, що заборгував гроші, тому всі викрадені речі продавав. Коли залишилась невелика сума, чоловік невдовзі мав їхати на батьківщину.

Зі слів Василя, територію для скоєння крадіжок обирав найбільш віддалену та нелюдну, оскільки на Київщині, де він проживав, його дуже добре знають.

СТАТТІ ДО ТЕМИ:

На Рівненщині розшукують злочинця

ВІДЕО: подробиці стрілянини та пограбування у Рівному





На правах реклами