Ми у Facebook
22.04.2015, 11:03

На Сарненщині не втихає «нелегальна» мобілізація: призовників замикають у приміщеннях

22 квітня на сесії міської ради депутатам та заступнику міського голови вручили повістки до воєнкомату. Військовий комісар особисто вручив перші повістки 6 призовникам прямо під час роботи.
- З’явитись до воєнкомату потрібно буде представникам партій «Свобода», «Народний фронт», «Відродження» та колишнім представникам «Партії регіонів», повідомив депутат Валерій Куліков.

Рівненщина: заступник мера та шість депутатів отримали повістки

Не гаючи часу Сарненський військкомат плідно пропрацював цілий день. Як розповіли самі мешканці міста того ж дня у Будинку дітей та молоді зібрали усіх медиків та вчителів фізичного виховання з навчальних закладів міста на військові збори, а замість того - оголосили про проходження медогляду.

Обурені «мобілізовані» почали залишати залу зібрання, де й попадали до рук правоохоронців.
Як повідомляють очевидці ситуації, інших присутніх замкнули у БДМі. Вони мали під наглядом військових та правоохоронців пройти медичний огляд . Учасники «зборів» розповідають, що попередньо не отримували жодних повісток.

Подібні ситуації трапляються не вперше й обурені жителі міста не знають як себе захистити.

«Я працюю в Сарнах на хлібзаводі експедитором. Моєму водію подзвонили з роботи сказали, що йому прийшла повістка в армію, згодом виявилось, що не лише йому. Багатьом хлопцям, навіть комісованим вручили повістки. На роботі провели збори, будемо розбиратись якось», - розповідає ще один місцевий призовник.
Скільки ще триватиме мобілізація такого роду у місті – невідомо, так як і не зрозуміло наскільки правомірними є такі дій військового комісаріату.

СТАТТІ ДО ТЕМИ:

ВІДЕО - Як на Рівненщині депутатам повістки вручали

Рівненщина: депутатам вручили повістки під час сесії





На правах реклами