Ми у Facebook
02.05.2015, 09:35

У Рівненському районі буде тільки 5 об’єднаних громад

Рівненщина готується до децентралізації. 22 сільські та 3 селищні ради, які сьогодні функціонують у Рівненському районі, невдовзі можуть укрупнитися до п’яти повітів. Щоправда, цей процес має бути добровільним.
Якщо громади так вирішать, то Квасилівська селищна рада об’єднається з Корнинською, Тайкурською, Білокриницькою та Городищенською сільськими радами в єдину територіальну громаду, пише zdolbunivcity.net.

Про територіальні перспективи району днями йшлося на першій нараді робочої групи, яку провели голова Рівненської райдержадміністрації Віталій Стельмах та голова Рівненської районної ради Володимир Пилипчук.

Голова РДА Віталій Стельмах представив соціально-економічну характеристику Рівненського району та запропонував модель об’єднаної громади району. Наразі йдеться про те, що Рівненський район замість 25 дрібних сільських і селищних рад буде мати п’ять об’єднаних територіальних громад.

Щоб збільшити, натисніть на зображення
Щоб збільшити, натисніть на зображення

Передбачається, що центром кожної такої громади повинні виступити місто обласного значення, райцентр або населений пункт, який має розвинену інфраструктуру, лікарню і розташований, як правило, найближче до географічного центру об’єднаної громади. Така громада надаватиме 95% усіх послуг, які зараз громадяни отримують у районі. У кожній громаді мають бути такі установи органів виконавчої влади, як міліція, державне казначейство, санітарно-епідеміологічний та ветеринарний контроль, соціальний захист населення, протипожежна безпека, реєстрація речових та цивільних прав, Пенсійний фонд.

Як зазначив голова Рівненської районної ради Володимир Пилипчук, передусім мова йде про добровільне об’єднання громадян. Ніхто примусово ні до кого приєднувати не буде, а розроблена карта – це лише запропонований варіант поділу району. Останнє слово буде саме за громадою, підкреслив голова райради.

До слова, як передбачає реформа, за попередніми розрахунками, вже незабаром в Україні буде утворено 100 повітів – об’єднаних територіальних громад, повідомили з прес-служби Рівненської районної ради.

СТАТТІ ДО ТЕМИ:
На Рівненщині готуються до об'єднання громад
На Рівненщині з 16 районів залишиться 3

Районів Волинської області стане менше






На правах реклами