Ми у Facebook
11.05.2015, 09:30

На Рівненщині реформуватимуть місцеві громади

Для цього в області вже створили Офіс реформ, який допомагатиме обласній адміністрації у розробці перспективного Плану формування територіальних громад Рівненщини.
Об’єднання місцевих громад в області планують провести з реформами та внесенням пропозицій від самих громад. Загалом, із 365 сільських, селищних та міських рад попередньо планують створити 70 громад. З фонду розвитку держбюджету для Рівненщини передбачено 110 мільйонів гривень, котрі отримають об’єднані громади.

Чому громада Рівного не впливає на процеси прийняття рішень у місті

Офіс реформ у такій роботі сприятиме саме координації процесів, пов’язаних з добровільними об'єднаннями та децентралізацією влади.
Працюватиме нова установа протягом чотирьох місяців, повідомляють у прес-службі Рівненської ОДА.

«Це буде майданчик для обговорення на напрацювання ідей. До роботи плануємо залучати депутатів-мажоритарників від Рівненщини. Слушними будуть поради й обласних депутатів і експертів, котрі працювали у цьому напрямку ще з 2008 року», - розповів директор офісу реформ Руслан Сивий.

Рівненський активіст Ігор Мічуда: "Коли громада об'єднується, то досягає успіху"

За його словами, райони вже подали пропозиції і попередній варіант Плану вже нанесений на карту. Проте його ще треба доопрацювати. Одні райони пропонують утворити дві громади, інші – до дев’яти.
Все ж за словами першого заступника голови ОДА Юрія Приварського, вже до 1 червня Перспективні плани об’єднання мають бути готовими. А взагалі весь процес формування спроможних територіальних громад має бути завершений у вересні.

У законодавстві про об’єднання передбачається, що на території сучасного району може бути створено декілька громад. Об’єднані громади стануть більш спроможнішими та матимуть більше ресурсів, зокрема, матимуть змогу особисто розпоряджатися землею, а 60 відсотків податку на доходи фізичних осіб залишатимуться у бюджетах громад.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ