Ми у Facebook
14.05.2015, 09:15

Рівненщина: за недотримання правил дорожнього руху – кримінальна відповідальність

Зокрема, за наїзд на велосипедиста порушникові встановили іспитовий срок терміном в один рік.
У червні минулого року в дорожньо-транспортну пригоду потрапила жителька села Чернин Зарічненського району. Жінка отримала травми середнього ступеня тяжкості.

Лише у грудні Зарічненський районний суд призначив водію покарання у вигляді одного року обмеження волі.

У Рівному насмерть збили велосипедиста

Нагадаємо, в червні минулого року 25-річний Богдан, керуючи власним автомобілем на автодорозі сполученням Прикладники – Зарічне, поблизу села Чернин Зарічненського району, не помітивши місцеву жительку Єву, яка переходила дорогу з велосипедом в руках. Жінка йшла впоперек напрямку руху автомобіля, водій якого проявив неуважність та скоїв наїзд на неї. Унаслідок ДТП Єва отримала тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, струсу головного мозку, перелому клубової та сідничної кісток зліва, перелому вертлюжної западини, що відносяться до середнього ступеня тяжкості тілесних ушкоджень.

На Рівненщині "ФІАТ" в'їхав у "ВАЗ" [Фото+Відео]

Відомості за цим фактом були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесні ушкодження).

Враховуючи, що затриманий частково відшкодував шкоду потерпілій, судом було прийнято рішення призначити йому покарання у виді обмеження волі строком на один рік без позбавлення права керувати транспортним засобом. Оскільки професія водія у нього є єдиним заробітком, на підставі ст. 75 КК України суд звільнив його від відбування покарання з випробуванням і встановив іспитовий строк на один рік, повідомили у прес-службі Зарічненського РВ УМВС України в Рівненській області.





На правах реклами