Ми у Facebook
25.05.2015, 21:00

Як навчити чоловіка виконувати домашні обов'язки

Яка жінка не мріє про те, що, прийшовши додому з роботи їй не доведеться займатися приготуванням вечері або прибиранням квартири? А як було б чудово, якби ви прийшли додому, а там вже все зроблено вашим чоловіком.
Відомо, що більшість жінок намагаються навчити чоловіка допомагати їм по дому, використовуючи суперечки і сперечання. Але можна спробувати зробити це по-іншому. Потрібно тільки знати, як.

Чоловікам не властиво зосереджуватися на домашніх клопотах так, як властиво це жінкам. Звичайно, велика частина чоловіків любить, щоб в їхньому будинку було чисто і затишно, але самі вони рідко докладають до цього якісь зусилля.

Це зовсім не означає, що жінка повинна робити всю хатню роботу сама. Вона може відповідати за більшу частину обов'язків, але при цьому попросити чоловіка брати участь у цьому і робити посильну для нього домашню роботу. Як би жінки не старалися переконати суспільство, що домашні обов'язки повинні бути порівну розділені між подружжям, все одно більшу частину справ їм доводиться робити самостійно.

Як показує практика, якщо чоловіка ввічливо попросити зробити якусь хатню роботу і не критикувати його потім, то він охоче буде допомагати своїй дружині по господарству.

Як же правильно попросити чоловіка про допомогу, щоб він не відмовився?

По-перше, просити потрібно ввічливо і без критики, як, наприклад: ти ніколи нічого не робиш по дому. Ти - ледар! В результаті ви тільки розсердите чоловіка або змусите відчути себе винним. Але допомоги в такому випадку ви від нього не дочекаєтеся.

По-друге, покажіть чоловіку, що без його допомоги вам ніяк не обійтися.

По-третє, дайте йому можливість висловитися з цього приводу і спокійно вислухайте його пропозиції, якщо вони у нього є.

Якщо ваш чоловік зробить щось не так, ні в якому разі не критикуйте його, а непомітно виправте всі його похибки. Не забудьте похвалити його за допомогу в будь-якому випадку.

Не думайте, що ваш чоловік не цінує все, що ви робите в побуті. Якщо ви не можете дочекатися від нього допомоги, просто попросіть його і дайте зрозуміти, що вам дуже важко впоратися з усім самій.

Щоб зробити хатню роботу приємною, домовтеся про час, коли ви зможете виконувати її разом. Так ви зможете мотивувати і підбадьорювати один одного.

Не старайтесь вказувати чоловікові, як саме потрібно робити ту чи іншу роботу. Дайте йому можливість зробити все так, як хочеться йому.

Не забувайте, що в ідеалі шлюб є партнерством, де всі обов'язки, що стосуються фінансів, виховання дітей і в тому числі обов'язки, пов'язані з роботою по будинку, повинні бути розділені порівну між подружжям.

Насправді від чоловіків не вимагалося займатися домашньою роботою протягом останніх кількох століть, тому наберіться терпіння!

Статті до теми:

Що у жінці найбільше приваблює чоловіків?

Як правильно розмістити ліжко в спальні: принципи фен-шую

Поради жінкам: як відтягнути чоловіка від комп'ютера?





На правах реклами