Ми у Facebook
25.05.2015, 16:00

Свято української вишиванки у РДГУ

Вишита сорочка — не лише унікальне національне вбрання українців. У вибагливих візерунках душа нашого народу: красива, витончена, могутня. Про це пам’ятають і студенти Рівненського державного гуманітарного університету.
Цього року День вишиванки відзначали 21 травня. Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив'язане до жодного державного чи релігійного і покликане зберігати споконвічні народні традиції.

Вишиванки: 10 цікавих фактів

У цей день студенти РДГУ активно долучились до Всеукраїнського флешмобу, приуроченого святкуванню, та прийшли на пари у вишиванках. Також виникла ідея організувати ходу через центр міста з метою популяризації акції серед рівнян.

Вбрані у вишиті сорочки, студентки не залишили байдужими перехожих. Деякі з них цікавились, яка мета даного флешмобу, або просто підходили сфотографуватись. Йдучи колоною через центр міста, студенти вигукували патріотичні гасла та співали народні пісні. А по поверненні у стіни університету всі учасники акції залишились задоволеними, отримавши позитивний заряд на весь день.

До Дня вишиванки: найкращі вишиванки Рівного [+Фото]

До студентського флешмобу схвально поставилися і викладачі, деякі з них теж прийшли на роботу у вишиванках. Біля входу в університет студенти зробили спільне фото на пам’ять.

Дійство відбулося у дуже патріотичному дусі і принесло багато хороших вражень. Надалі в РДГУ планується щороку організовувати подібні акції, святкуючи День вишиванки.





На правах реклами