Ми у Facebook
26.05.2015, 07:00

Що робити в саду-городі, на дачі 26 травня

Щоденний календар для садівників, городників, дачників, любителів квітів.
Сьогодні вівторок, 26 травня. Місяць у знаку Діви, росте, друга чверть (фаза), 8/9 місячна доба.

ПОГОДА
У Рівному похмура погода, часом проглядатиме сонечко. У першій половині дня без опадів, під вечір можливі дощ, гроза. Температура повітря вночі та вранці +13°…15°, вдень +23°…25°.

ЩО РОБИТИ В САДУ-ГОРОДІ
Можна садити й пересаджувати декоративні кущі, кісточкові фруктові дерева, виткі рослини та багаторічні квіти. Придивіться, чи прийшов час прищипувати гілки та пагони молодих рослин для кращого цвітіння та врожайності (після 5 листочка огірків, пасинки помідорів). Добре стригти газони, косити траву для уповільнення її росту, збирати врожай соковитої весняної зелені, полоти й розпушувати грядки. Досвідчені садівники не рекомендують сьогодні садити яблуні та груші, сіяти огірки, редиску та моркву.

ПРИКМЕТА ДНЯ
Сьогодні за народним календарем – Ликерія Комарниця. Якщо в цей день з’явились комарі та мошка – влітку буде багато ягід.

ПОРАДА ДНЯ
Не хочете, щоб ваші молоді кущики капусти та помідорів облюбували шкідники? Посійте у міжряддях чорнобривці, нагідки (календулу), кріп, коріандр. Запашні рослини відлякуватимуть метеликів, різних жучків та попелиць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Що робити в саду-городі 25 травня
Календар садівника, городника, дачника: 25 - 31 2015
Посівний календар на травень 2015
Сад і город: які рослини друзі, а які - вороги





На правах реклами