Ми у Facebook
28.05.2015, 19:00

З якого віку навчати дитину іноземній мові

Джерело фото: lingqcentral-ru.lingq.com

Вивчення іноземної мови - не особливість, а норма для сучасної особистості. З я кого ж віку краще навчати інземній мові, щоб не зашкодити дитині і отримати позитивний результат?
На сьогоднішній день ні в кого не виникає жодного сумніву у необхідності вивчати іноземні мови у будь-якому віці. Але ж з якого віку найкраще розпочинати цей процес?

Думки психологів щодо цього питання досить різні. Одні вважають, що вивчати іноземну мову треба з народження. В цей період дитина прослуховує звуки і засвоює багаж знань не лише рідної, а й іноземної мови. Так, у Рівному працює центр, який навчає англійської мови малюків до двох рочків.

Окрім того, дослідження показали, що ті малюки, яких з раннього віку навчали іноземної мови, краще засвоюють рідну мову. Адже саме у віці до трьох років дитина здатна вбирати, сприймати та наслідувати. Ясна річ, що в три роки нереально навчити дитину граматики та правильної вимови, але можна створити передумови для вивчення іноземних мов в подальшому житті.

Інші ж психологи стверджують, що найоптимальніший вік для початку вивчення іноземної мови становить 4-5 років, коли дитина вже досить добре володіє рідною мовою. Однак не варто забувати, що в кожної дитини процес формування рідної мови може різнитись в часі. Деякі діти вже й у 2 роки можуть вільно спілкуватись рідною мовою, а дехто в 4 не вимовляє всіх букв. Тому, тут дуже важливо брати до уваги індивідуальний розвиток дитини.

Ще одне твердження, на яке також треба звернути увагу – це те, що дитину варто вчити іноземної мови із паралельним вивченням рідної мови. Прихильники такої думки вважають, що дитина на початковій стадії освоєння мови максимально відкрита до сприйняття нового матеріалу. Вона готова швидко вбирати все, що бачить і чує, а потім це все повторювати. Але й в цьому випадку варто бути дуже обережним, тому що вивчення іноземної мови може впливати на вимову рідної. Тому більшість дитячих психологів переконані, що поки мова дитини не сформована, не варто ускладнювати ситуацію, щоб потім не довелося витрачати час на заняття з логопедом.

Окрім того, методи вивчення іноземних мов теж посідають не останнє місце. Їх існує дуже багато, але завдання полягає в тому, щоб вибрати саме той, який найбільше цікавий вашій дитині. Використовуйте казки, лічилки англійською, пальчикові ігри та інші цікаві форми навчання – досягнете успіху.

Зрештою, який би із запропонованих вище варіантів ви не вибрали пам’ятайте, що кожна дитина має свій індивідуальний темп навчання. Одна дитина може вивчити 20 слів на день, а інша всього лиш 2-3. Головне - не перевантажувати та не примушувати маля, а зацікавити іноземними мовами в ігровій формі.

Статті до теми:

Поради, які допоможуть рівнянкам вивчати іноземну мову [+ПОРАДИ]

Хто погано вчить іноземні мови, багато втратить і в сексі





На правах реклами