Ми у Facebook
01.06.2015, 09:00

Завтра православні та греко-католики відзначають День Святого Духа

19 червня християни відзначають День Святої Трійці (П'ятидесятниці). А наступного ж дня, 20 червня, після Трійці звеличують Святий Дух, який зійшов на Апостолів, а нині перебуває у кожному, хто довіряє життя Господу.
День Святого Духа — своєрідне звернення до єретиків, які відкидають Божество Святого Духа, що є частиною єдиної Святої Трійці у православних. Це свято ще називають Духовим Днем. Його історія сягає корінням у часи апостольських діянь та зішестя Святого Духа на учнів Христа. У нашій країні серед православних прийнято не працювати цього дня, хоча офіційним державним святом День Святого Духа не вважається.

Сьогодні християни святкують Трійцю або Зелені свята

Святий Дух єдиний з Богом-Батьком і Сином, тому він всесильний і благий. Саме він передає людям мудрість і є джерелом життя на Землі. День Святого Духа символізує добре начало, яке надихає всіх людей на хороші благородні вчинки. Одначе походження Святого Духа не дано пізнати нікому з людей, як і таємницю народження Сина Божого.


Народні прикмети, традиції, вірування про Трійцю


МОЛИТВА ДО СВЯТОГО ДУХА


Царю Небесний, Утішителю, Душе істини, що всюди єси і все наповняєш, Скарбе добра і життя Подателю, прийди і вселися в нас, і очисти нас від усякої скверни і спаси, Благий, душі наші.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ