У Костополі переклеюють етикетки на ковбасі [+Фото]
"Мова про звичайну ковбасу. Вірніше не зовсім звичайну. Однак про все по порядку.
Отож, придбали ми її в одному з найбільших торгівельних центрів Костополя. Упакована в целофані, вона виглядала такою свіжою і смачною! Настільки, що нам аж раптом захотілося почитати, що написано на ціннику, а простіше кажучи, на етикетці.
Яким же було розчарування, коли виявили, що етикеток про термін споживання цього продукту там виявилося аж чотири! Приклеєні одна поверх кожної наступної, вони легко відклеювалися і містили інформацію, що могла збити з пантелику будь-кого.

Термін строку придатності до вживання купленої нами ковбаси (з підозрілими продовженнями) виявився справді вражаючим – майже місяць. При цьому, якщо вірити написаному, вона навіть поважчала на три грами після другого «запуску» в продаж. Ми завагалися, їсти чи не їсти таку смачну на вигляд покупку?
Апетит перебивала думка: навіщо і хто так ось, без зайвого лукавства, дурить споживачів «на рівному місці»? Чи можливо таке, аби термін вживання продукту харчування продовжувався (і не раз!) з якихось відомих усім причин? Може напівкопчена ковбаса невідомо коли і як отримала статус продукту, який із строком витримки стає дедалі кращим? Виникає підозра, що все це робиться незаконно, а отже покупців свідомо піддають ризику принаймні тимчасово втратити здоров’я.
На жаль, доводиться говорити про це вголос, наперед знаючи, що нам може відповісти виробник, або той, хто взявся зробити справжньому виробнику таку ось «ведмежу» послугу-антирекламу. Вони скажуть: «спочатку вивчайте товар, а потім купуйте»; «купувати чи ні – справа добровільна»; «не хочете – не їжте». Але нікому й в голову не прийде порадити насамперед вивчити кількість наклейок на упаковці.
Для чого це робиться, хто за цим стоїть, бо не завжди в такій ситуації винен продавець? То кому, власне, виставляти претензії? Та найцікавіше запитання – як вплинути на ситуацію для того, щоб вона не повторювалася?
А купленою нами того дня ковбаскою першим поласував котик. Їли її після цього й ми. І здавалася вона ніякою не простроченою. То, може, винні в усьому етикетки, може на них краще взагалі нічого не писати і не переписувати? Так, задля загального спокою?
А з вами щось подібне траплялося?"
Статті до теми:
Риба з глистами на ринку Рівного: реакція соцмереж

На Рівненщині для військових з госпіталю організували день риболовлі

Тринадцятеро захисників, які проходять лікування у Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни, провели день за риболовлею на водоймі в селі Острів.
переглядів: 15
У Костополі обрали ескіз майбутнього муралу на честь загиблих Героїв громади

Авторкою переможного ескізу для меморіального муралу, який з’явиться у Костополі, стала 17-річна Анна Гергелюк — випускниця Костопільської школи мистецтв.
переглядів: 91
Туризм приносить прибуток: на Рівненщині надходження від збору зросли на 40%

На Рівненщині туристичний збір зріс на 40% — бюджети отримали майже мільйон гривень.
переглядів: 126
У травні жителі сіл Рівненщини зможуть отримати послуги ЦНАПу за місцем проживання

Адміністратори Центру надання адміністративних послуг продовжують щосереди виїжджати до сільських населених пунктів громади, щоб надавати послуги без необхідності відвідувати місто.
переглядів: 125
Фермери Рівненської області отримали понад 7 мільйонів гривень держпідтримки на утримання худоби

У 2025 році фермерські господарства Рівненщини вже отримали 7,2 мільйона гривень державних дотацій за утримання корів, кіз та овець.
переглядів: 147