Ми у Facebook
08.06.2015, 09:44

Асоціація неонатологів України підтримує Вікторію Єнікеєву на посаду головного лікаря Рівненського перинатального центру

А чи підтримають думку професійної спільноти українських лікарів, які допомагають рятувати життя новонароджених дітей, депутати Рівненської обласної ради - стане відомо вже цього тижня.
12 червня сесія Рівненської обласної ради розгляне питання призначення керівників низки комунальних закладів. Найбільший резонанс напередодні сесії викликало питання укладання контракту з керівником Рівненського обласного перинатального центру.

На посаду головного лікаря перинатального претендують нинішній керівник закладу кандидат медичних наук заслужений лікар України Вікторія Єнікеєва та лікар-акушер-гінеколог Рівненської обласної клінічної лікарні Ігор Купецький, який паралельно займається приватним бізнесом.

Як повідомили на засіданні комісії Рівненської обласної ради, на підтримку Вікторії Єнікеєвої днями висловилась Асоціація неонатологів України, яка об'єднує лікарів-неонатологів з метою сприяння науковому і практичному розв'язанню сучасних проблем медичного обслуговування новонароджених. Основними пацієнтами лікарів-неонатологів є новонароджені немовлята, які є хворими або потребують спеціального медичного догляду через недоношеність, низьку вагу при народженні, затримку внутрішньоутробного розвитку, вроджені вади розвитку тощо. Саме таким категоріям діток надають висококваліфіковану допомогу в Рівненському обласному перинатальному центрі, який очолює Вікторія Єнікеєва.

У п'ятницю, 29 травня, одностайну підтримку кандидатурі Вікторії Єнікеєвої висловила постійна комісія Рівненської облради з питань охорони здоров'я, материнства та дитинства. "Програма Вікторії Єнікеєвої написана так, що це по суті обласна програма розвитку перинатальної і родопомічної допомоги на найближчі роки", - прокоментував рішення депутатів голова комісії Василь Веляник. А у середу, 3 червня, своє слово сказала інша комісія, яка є профільною для вирішення подібних питань - з економічних питань та комунальної власності (адже перинатальний центр є обласним комунальним закладом). Голова комісії Григорій Мініч зазначив, що раніше комісія вже висловила підтримку кандидатурі Вікторії Єнікеєвої, і за період, що минув з часу попереднього засідання, депутати своєї думки не змінили. Відтак, програму претендентки заслуховувати не стали, і свою думку засвідчили одностайним голосуванням "за".

Зазначимо, що всі претенденти на посади керівників обласних комунальних закладів мають заручитися підтримкою трудових колективів. Таємне голосування відбулося і в перинатальному центрі. За його підсумками, нинішній головний лікар закладу Вікторія Єнікеєва здобула підтримку понад 80 відсотків учасників голосування.

Отож, нині в активі Вікторії Єнікеєвої - підтримка і професійної спільноти, і трудового колективу, і ключових комісій обласної ради. Залишилось, аби своє слово сказав депутатський корпус на сесії 12 червня.

До теми:

Медична комісія Рівненської облради підтримала Вікторію Єнікеєву на посаду головного лікаря перинатального центру

Колектив Рівненського перинатального центру хоче бачити своїм керівником Вікторію Єнікеєву [+Відео]

ВІДЕО: Програма "Думки вголос" про роботу Рівненського обласного перинатального центру

Головний лікар Рівненського перинатального центру Вікторія Єнікеєва зробила унікальну операцію [+Відео]





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ