Ми у Facebook
10.06.2015, 17:30

Як змінились ціни на продукти на Рівненщині

На споживчому ринку в травні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,5%.
Найбільше (на 11,2% та 8,7%) подорожчали овочі і яйця. На 5,7–0,1% зросли ціни на свинину, кондитерські вироби з борошна, безалкогольні напої, фрукти, макаронні вироби, масло, хліб, птицю, кондитерські вироби з цукру, яловичину, кисломолочну продукцію, сири, сметану.

Хто сплачуватиме 5% акцизного податку?

Водночас на 14,6–0,2% подешевшали цукор, сало, риба та продукти з риби, рис, молоко, продукти переробки зернових, маргарин та інші рослинні жири, олія соняшникова.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 1,4%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,6% відбулося за рахунок підвищення тарифів на гарячу воду на 35,4%.

На Рівненщині ціни ростуть швидше, ніж в інших областях

Предмети домашнього вжитку, побутова техніка стали дорожчими на 1,0%, домашній текстиль – на 1,6%, меблі та предмети обстановки – на 1,3%.

У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 1,4%, що насамперед спричинено подорожчанням фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання на 1,7%, амбулаторних послуг – на 1,1% та послуг лікарень – на 0,3%.

Зниження цін на транспорт у цілому на 0,5% пов’язано зі здешевленням вартості послуг залізничного транспорту на 1,6%, автомобілів – на 1,1%, палива та мастил – на 1,0%.

Ціни у сфері відпочинку та культури зросли на 3,1% в основному через подорожчання газет, книжок та канцелярських товарів на 11,8% та туристичних послуг – на 1,2%.

По області індекс споживчих цін у травні порівняно з квітнем становив 101,3%, повідомили у Головному управлінні статистики у Рівненській області.





На правах реклами