Ми у Facebook
11.06.2015, 16:30

Цьогоріч рівняни сплачуватимуть податок на нерухоме майно за минулорічними ставками

Рівненська податкова нагадує, що громадяни в 2015 році сплачуватимуть податок на нерухомість за минулий рік за правилами та ставками, які діяли в 2014 році.
Зокрема, протягом 60 календарних днів з дня отримання повідомлення-рішення від органу ДФС власники нерухомості зобов'язані перерахувати суму податку на вказані у повідомленні реквізити.

Рівне: для власників авто - чотири нових податки з 1 січня

Сплачувати податок на нерухоме майно зобов'язані не всі фізичні особи, а лише ті, котрі володіють квартирою/ квартирами загальною площею більше 120 і будинком/будинками, загальна площа якого перевищує 250 квадратних метрів, різними видами нерухомості загальна площа, яких сумарно перевищує 370 квадратних метрів.

За квартиру більше 60 м кв. треба платити податок

Ставки податку на нерухоме майно встановлюються місцевим органом влади в таких розмірах за 1 кв. метр загальної площі об'єкта житлової нерухомості:
- для квартир, загальна площа яких не перевищує 240 кв. м, та житлових будинків, загальна площа яких не перевищує 500 кв. м, ставки податку не можуть перевищувати 1 % розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року;
- для квартир, загальна площа яких перевищує 240 кв. м, та житлових будинків, загальна площа яких перевищує 500 кв. м, ставка податку становить 2,7 % розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року.

Слід зазначити, що ці ставки застосовуються лише до площі перевищення.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ