Ми у Facebook
12.06.2015, 14:30

Нову патрульну міліцію очолив волинянин (ДОСЬЄ)

Командир роти «Світязь» Олександр Фацевич від 11 червня 2015 року керуватиме новоствореною патрульною службою.
На своїй сторінці у соцмережах міністр МВС Арсен Аваков повідомив:
«Підписав сьогодні наказ про призначення на цю найважливішу посаду бойового офіцера - Олександра Фацевіча! Дуже цьому радий - радий, що переконав Сашу взятися за цю непросту справу!»

Досьє:
Фацевич Олександр Юрійович народився у 1987 році. Одружений, має 5-річну доньку.

Має військову освіту: закінчив Одеський інститут сухопутних військ.

Понад 9 років служив у ЗСУ у десанті, а опісля закінчення військового контракту, викладав у Волинському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою. Навчав бійців Самооборони Волині.

Коли в МВС почали створювати добровольчі батальйони по всій країні, Олександр погодився очолити роту патрульної служби спеціального призначення «Світязь» УМВС України у Волинській області, створену в червні 2014 року.

12 серпня 2014 бійці «Світязя» прийняли присягу на вірність народу України.

14 серпня 2014 спецпідрозділ «Світязь» направили в зону АТО. Перше бойове хрещення рота «Світязь» пройшла у боях під Іловайськом.

У грудні 2014 бійців «Світязя» під командуванням Олександра Фацевича направили під Вуглегірськ. 30 січня 2015 під час наступу сепаратистів на Дебальцеве, бійці спецпідрозділу опинилися в оточенні. Три дні «Світязь» тримав оборону, після чого з боєм вирвався з оточення, вивівши з собою бійців ВСУ – без втрат, виносячи поранених і зброю.

Капітану Олександру Фацевічу присвоїли спеціальне звання майор, вручили іменний пістолет.

За мужність і героїзм, проявлені в ході антитерористичної операції в січні 2015 в ході оборони міста Вуглегірськ майора міліції Олександра Фацевича Указом Президента України нагородили Орденом «За мужність» ІІІ ступеня.





На правах реклами