Ми у Facebook
16.06.2015, 09:30

Рівненські аграрії співпрацюватимуть з поляками

Польські аграрії поділилися досвідом ведення сільського господарства під час семінару, що відбувся у Шубкові, Рівненського району. Навчання відбулося на базі Інституту сільського господарства Західного Полісся НААН України.
Польські аграрії розповіли про нові методи зберігання силосу та сирого зерна, зокрема, за допомогою фолієвих рукавів. Це спеціальні поліетиленові мішки-зерносховища, куди засипається зерно за допомогою спеціальної пакувальної машини. У таких рукавах зерно може зберігатися до 2-х років.

Рівне: 16 березня аграрії обговорять власні збитки

«Рівненські аграрії зацікавилися новими технологіями зберігання. Адже, основною перевагою такого методу є їх дешевизна, у порівнянні із будівництвом складів та силосних ям для зберігання збіжжя», - зазначила директор департаменту агропромислового розвитку Надія Переходько.

Також польські аграрії розповіли про нові технології відгодівлі корів, що в свою чергу дозволяють збільшити надої молока в рази. Так, польські господарства в рік з кожної корови отримують 9-10 тисяч літрів молока, що становить майже вдвічі більше в порівнянні з нашими.

Під час семінару рівненські та польські аграрії підписали Меморандум про співпрацю. Зокрема, ним передбачається, що місцеві інститути рослинництва обмінюватимуться насінням сортів сільськогосподарських культур, вивчатимуть доцільність та особливості їх вирощування на своїх полях.





На правах реклами