Ми у Facebook
18.06.2015, 13:00

Рівненські освітяни долучаються до обміну ІТ-досвідом

Всеукраїнський семінар «Формування інформаційно-освітнього середовища: ІТ-підтримка регіональної системи освіти» для працівників освіти провели вчора у Рівненському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти.
Ідея використання комп'ютерів у школах — справа не з нових. Уроки інформатики давно вийшли за рамки одного кабінету, а інформаційні технології стали запорукою вдалих уроків.



Чи дійсно це так і чи легко усім педагогам впроваджувати у освітнє середовище новинки прогресивних технологій ми дізнавались у проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародного співробітництва, доцента кафедри філософії, економіки та менеджменту освіти, заслуженого вчителя України Івана Вєтрова.



“Метою семінару було об'єднання зусиль учених і практиків різних регіонів України, які ведуть наукові та прикладні дослідження з обговорюваної проблеми, для вироблення спільної стратегії та узгоджених підходів у проектуванні і формуванні інформаційно-освітнього середовища системи освіти у регіоні”, - розповідає Іван Васильович.

Всеукраїнська школа новаторства у Рівному відбулась в онлайн-режимі

Для педагогів Рівненщини й не тільки сьогодні надважливо вміти застосовувати інформаційні надбання вірно. Адже, коли учень ас у комп'ютерах та пошуковій мережі, його педагог має крокувати в ногу з своїм вихованцем, аби розуміти бажання, ідеї, сприйняття та бачення вихованця.


Варто відзначити, що роботу конференції також проводили у режимі онлайн, адже у роботі семінару взяло участь 47 педагогічних та науково-педагогічних працівників наукових установ освіти, представників обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти та регіональних методичних служб, педагогів навчальних закладів Дніпропетровської, Закарпатської, Запорізької, Миколаївської, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Черкаської, Чернівецької областей та м. Києва, які виходили на зв'язок з колегами через інтернет-мережу.



“Свою роботу ми організували за тематичними напрямами. Вивчали проблеми розробки і впровадження інформаційно-комунікаційних технологій та електронного освітнього контенту в освітню практику, інформатизацію освіти та інформаційний освітній простір загалом, мережеві педагогічні співтовариства, можливості професійного розвитку педагога у ІТ-сфері” - розповідає Іван Вєтров.

У Рівному відбулася конференція з нагоди Міжнародного дня рідної мови [+Фото]

Також проректор інституту розповів про новітні підходи до роботи у мережі з педагогами Рівненщини, для яких створили спеціальний педагогічний портал.

“Там і електронна документація, і посібники, і форуми та контент, форми для звітності. Загалом, все, що необхідно для роботи та навіть більше. Це економія часу, ресурсів, пошук порад та ідей, реалізація задумів. Ми створили унікальну можливість для проведення хорошої педагогічної роботи, яка є відкритою, мобільною, доступною та збалансованою”, - запевняє проректор інституту.

Так, варто відмітити, що за рік роботи інформаційної платформи зекономили 0,3 гектари лісу та 4 тонни пального.

Проте, за словами, Івана Вєтрова для роботи не вистачає допомоги держави.

“Під час роботи над створенням інформаційної бази ми зрозуміли, - недостатньо єдиного державного підходу, єдиного всеукраїнського рівня. Нам потрібна державна допомога. Чому? Бо місто має одні можливості та техніку, села — зовсім іншу. Під час роботи ми помітили, що
педагогам з сільських місцевостей конче не вистачає ресурсів та техніки, а на забезпечення потрібні кошти”.





На правах реклами