Ми у Facebook
25.06.2015, 12:00

План мобілізації на Рівненщині виконали на 74%

Такі підсумки п'ятої хвилі мобілізації у Рівненській області.
Не всі райони області спромоглися на гідному рівні забезпечити показник мобілізації. Так вкрай низький рівень продемонстрували Сарненський, Рокитнівський та Радивилівські райони. Причиною такої низької виконавчої дисципліни планів мобілізації, на думку військового комісара Рівненського обласного комісаріату, полковника Михайла Твердохліба, є ігнорування окремими сільрадами завдань з оповіщення та поставки мобілізованих ресурсів.


Що таке мобілізація і якою вона буває?


Зокрема, за словами воєнкома, згідно планового завдання, яке ставилося керівництвом держави перед областю під час 5 черги мобілізації планувалося призвати 1212 чоловік, з них 82 офіцери, 24 одиниці техніки. За підсумком Рівненщина спромоглася забезпечити 74 відсотки від запланованого. Тож в цілому область продемонструвала досить високий рівень мобілізації.

Хто не підлягає під мобілізацію у 2015 році [ІНФОГРАФІКА]

«Ми врахували недоліки попередньої хвилі та залучили до проведення мобілізації всі райдержадміністрації, виконкоми та військові комісаріати. Саме між цими органами ми рівномірно розподілили планове завдання. В результаті навантаження на такий орган становило 0,2 відсотки від наявних на обліку ресурсів», - розповів Михайло Твердохліб.





На правах реклами