Ми у Facebook
01.07.2015, 18:45

Парламент скасував касові апарати для малого бізнесу

Верховна Рада ухвалила внесення змін до ЗУ «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», що звільняє підприємців першої, другої та третьої груп, з річним обсягом доходу менше 1 млн грн, від обов'язкового використання касових апаратів.
За відповідне рішення проголосували 248 народних обранців, повідомляє Укрінформ

Рівненських підприємців зобов'яжуть встановити касові апарати

Як зазначається в порівняльній таблиці до закону №1088, реєстратори розрахункових операцій не застосовують платники єдиного податку першої групи, другої та третьої груп (фізичні особи-підприємці), незалежно від обраного виду діяльності, у яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 1 млн грн. У разі перевищення цієї суми застосування РРО для такого платника єдиного податку є обов'язковим і розпочинається з 1 числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом дії свідоцтва платника єдиного податку.

Що потрібно знати рівненським підприємцям про касові апарати (ІНФОГРАФІКА)

Крім того, голова Комітету з питань податкової і митної політики Ніна Южаніна зауважила, що закон також передбачає тимчасове звільнення від санкцій за порушення вимог законодавства окремих суб'єктів господарювання.

Вона також підкреслила, що ухвалений закон враховує інтереси більшості фізичних осіб-підприємців, оскільки, за даними Державної фіскальної служби, середньорічний дохід ФОП у 2014 році становив 720 тисяч гривень.

Така система дозволить справді задовольнити вимоги малих підприємців, які дбають лише про себе й свої родини, в яких працюють по одному-два працівники, переконані в Верховній Раді.

Народні депутати ухвалили закон з поправкою міністра фінансів Наталії Яресько, згідно з якою передбачається надання доручення Кабінету Міністрів до 1 вересня цього року внести до парламенту порядок перевірки суб'єктів господарювання.





На правах реклами