Ми у Facebook
03.07.2015, 20:30

Відомого на всю країну прокурора з Рівненського району взяли на хабарі [+Фото]

Прокурор вимагав 50 тисяч гривень за закриття кримінального провадження.
Сьогодні, 03 липня 2015 року, прокуратура Рівненської області разом з підрозділом УМВС України в Рівненській області «Сокіл» та працівниками МВС України затримали "на гарячому" на хабарі прокурора прокуратури Рівненського району.

- У травні минулого року правоохоронці затримали групу з 8 людей за розбій та нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Одного з них засудили, інші провадження повернули на дорослідування, - каже заступник прокурора Рівненської області Андрій Боровик. - Під час допиту прокурор з прокуратури Рівненського району запропонував підозрюваному закрити провадження за 50 тисяч гривень. Підозрюваний зафіксував розмову на мобільний телефон і звернувся до правоохоронців.

Працівники прокуратури спільно з міліціонерами затримали прокурора, коли він одержав 15 тисяч гривень. Ще 35 тисяч призначалися для адвоката за "залагодження" питання з потерпілими.

Процесуальне рішення стосовно адвоката приймуть, ймовірно, вже сьогодні.

Прокурора ж затримали у порядку статті 208 КПКУ та розпочали досудове розслідування за частиною 3 статті 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднаної із вимаганням).



Наразі вирішується питання про оголошення йому підозри у вчиненні вказаного кримінального правопорушення, обрання запобіжного заходу та
відсторонення від посади.

Санкція зазначеної статті Кримінального кодексу України передбачає
покарання у виді позбавлення волі строком від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Хід досудового розслідування перебуває на контролі прокурора Рівненської області.

Нагадаємо, торік У Рівному прокурор отримав стусанів від "Правого сектору" [+Відео]. Згодом він звернувся до суду, щоб отримати відшкодування від міліціонерів за заподіяну йому шкоду у розмірі більше мільйона гривень.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ