Ми у Facebook
06.07.2015, 10:00

На Рівненщині презентували новий туристичний маршрут

Цвинтар з козацькими хрестами, Кунинські пагорби, водяний млин, урочище «Пекло». Ці та інші екскурсійні об’єкти увійшли до туристичного маршруту «Мальовнича Здолбунівщина», який нещодавно було презентовано для громадськості.
Як розповіли його розробники – працівники відділу культури і туризму Здолбунівської райдержадміністрації, сам маршрут включає 12 природних та історичних екскурсійних об’єктів. Загальна його протяжність 112 кілометрів, тип маршруту – екологічний та пізнавальний. Просуватися по маршруту можна пішки, на велосипеді або ж на авто.


Новий паломницький маршрут Рівненщиною


Так, на першій половині шляху туристи зможуть побувати на 7 зупинках – Площі Героїв Майдану, стародавньому цвинтарі з козацькими хрестами, Кунинських пагорбах, водяному млині XIX століття, урочищі Гурби, джерелі Святої Варвари та відвідати «Гостинну садибу» в Зеленому Дубі.



При поверненні подорожуючим відкриються краєвиди ще п’яти зупинок – джерела «Ринва», урочища «Зінків камінь», Національний природний парк «Дермансько-Острозький», урочища «Турова могила» та «Пекло», стародавнє село Дермань, садиба-музей «Ремісничий хутір Плугаки».

До того ж туристи зможуть відвідати Свято-Троїцький Дерманський жіночий монастир, де з 1575 по осінь 1576 року жив Іван Федоров, або ж заночувати у Гурбенському чоловічому монастирі.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ