Ми у Facebook
06.07.2015, 15:45

На Рівненщині ввели карантин через африканську чуму свиней

Після випадку загибелі двох диких кабанів від вірусу АЧС на Рівненщині у Дубровицькому районі, де саме і знайшли трупи тварин, встановлено карантин.
Нагадаємо, що в мисливському господарстві на Дубровиччині в урочищі "Підкозли" поблизу села Жадень виявили двох мертвих диких кабанів . Відібрані проби біоматеріалу показали захворювання тварин африканською чумою свиней (АЧС).


ОБСТАВИНИ ПОДІЇ


Після цього розпочалися заходи для усунення, ліквідації і локалізації поширення вірусу в Дубровицькому районі. Також на Дубровиччині та в прилеглих районах було проведено сходи громад, щоб проінформувати їх про те, що зараз відбувається. Люди зреагували на поширення вірусу африканської чуми - дехто почав вирізати свиней для власних потреб. Станом на 6 липня вірусу африканської чуми свиней у межах населених пунктів виявлено не було.

Водночас у Дубровицькому районі Рівненщини вже впровадили карантинні заходи. Ветеринарні та єгерські служби щоденно обстежуватимуть територію, а на виїзді з лісового масиву встановлено два карантинні ветеринарно-міліцейські пости.

На Рівненщині обмежили рух через карантин

- Для того, щоб вірус не поширювався було встановлено блокпости. Крім того, в районі заборонено торгувати живими свинями та свинячим м'ясом, - розповідає начальник головного управління ветеринарної медицини в Рівненській області Володимир ЛАЗАРЧУК.

Також всім мешканцям області радять термально обробляти їжу, яку готуєте для свиней, не заходити в хлів у тому ж взутті, в якому ходили до лісу. Також потрібно проінформувати управління ветеринарної медицини, якщо ви підозрюєте, що свиня має вірус африканської чуми.





На правах реклами