Ми у Facebook
07.07.2015, 12:45

Рівнян переконують у справедливому розподілі ділянок для учасників АТО

Останнім часом в інтернет-просторі поширюють інформацію про нібито закритість та непрозорість роботи Робочої групи, в яку безпосередньо входили учасники АТО. Голова профільної комісії Людмила Туровська пояснила, за якими принципами проходить цей процес.
Останнім часом у ЗМІ поширюється неправдива інформація щодо виділення земельних ділянок учасникам АТО. В зв’язку з тим, повідомляємо наступне:

Для розподілу земельних ділянок учасникам АТО в місті Рівному була створена тимчасова робоча група, куди увійшли представники усіх політичних сил, представлених у Рівненській міській раді (55%), а також учасники АТО чи члени їхніх родин (45%).

Засідання Робочої групи відбувалося в присутності преси, громадськості та учасників АТО. За результатом кожного засідання у ЗМІ публікувався звіт. В результаті за кошти міста був розроблений ПДП (план детального планування) території масиву в районі вулиці Костромської.

Як у Рівному розподілятимуть землю між учасниками АТО

На даний час учасники АТО мають вибір отримати під будівництво житлового будинку близько 5,5 соток (від 4,5 до 6) у місті Рівному в районі вулиці Костромської або 12 соток землі під садівництво за межами міста. В обох випадках на цих землях можна буде збудувати житловий будинок. Крім того, сім’ям загиблих учасників АТО виділено по 10 соток землі в іншому районі міста та з ініціативи міського голови Рівного пропонується отримати квартири за рахунок коштів міського бюджету.

Таким чином, інформація, яка поширюється останнім часом про нібито закритість та непрозорість роботи Робочої групи, в яку безпосередньо входили учасники АТО; про обмежені розміри ділянок (нібито в 3-4 сот.); про відсутність наміру міської влади підводити інженерні мережі до масиву; про те, що в місті є інші масиви по 500-800 ділянок під будівництво; не відповідає дійсності. Останнє легко можна перевірити, зайшовши на Інтернет-сторінку Публічної кадастрової карти України.

Перший етап жеребкування відбудеться уже 9-10 липня в присутності всіх зацікавлених осіб - самих учасників АТО, їхніх родичів, представників ЗМІ та громадських активістів, другий етап – 24 липня.

На першому та другому етапах у місті Рівному буде розподілено 760 земельних ділянок в районі вулиці Костромської. При тому, що вже зараз надійшло більше 1000 заяв на отримання землі учасниками АТО.

Якщо в м. Рівне учасникам АТО, які першими підуть на жеребкування, надали б 6-10 соток, то тим, хто прийде за ними, може не залишитись навіть сотки.

В той же час Рівне є чи не єдиним обласним центром Західної України, що реально приступило до розподілу земельних ділянок, призначених для воїнів - учасників АТО. На сьогодні, учасниками АТО по всій Україні отримано всього 856 земельних ділянок для будівництва житлових будинків. Для порівняння, у всій Львівській області виділено лише 108 ділянок, а у м. Львові – жодної. При цьому площа м. Львів в три рази більша за площу м. Рівне.

Слід зазначити, що більшість міських та сільських рад відмовляють учасникам АТО в наданні земельних ділянок під будівництво житлових будинків в межах населених пунктів. Так, у всій Волинській області виділено лише 378 ділянок під будівництво (в 2 рази менше ніж у м. Рівне), в Ужгороді та Ужгородському районі – 92 (в 8 разів менше ніж у м.Рівне), Тернопільській області – 79 (в 10 разів менше ніж у м.Рівне), Хмельницькому – 70 (в 11 разів менше ніж у м. Рівне).

Переконані, що кожен учасник бойових дій в зоні АТО - мешканець міста, отримає земельну ділянку в м. Рівне відповідно до прийнятого Порядку розподілу земельних ділянок.

Рівненщина: яку землю виділять учасникам АТО


Голова робочої групи з питань вибору та підготовки проекту розподілу земельних ділянок для учасників антитерористичної
операції Людмила Туровська





На правах реклами