Ми у Facebook
09.07.2015, 10:00

У школах Рівненщини незаконно здавали приміщення

Прокурори Рівненщини ініціювали визнання у судовому порядку недійсними договорів оренди приміщень шкіл вартістю 190 тисяч гривень.
Органи прокуратури Рівненської області ініціювали припинення у судовому порядку незаконного використання приміщень загальноосвітніх навчальних закладів у Рівному Зарічненському, Здолбунівському, Демидівському, Дубровицькому та Корецькому районах.

Рівненщина: школі повернули приміщення вартістю 433 тис грн

Як пояснила виконувач обов’язків начальника відділу захисту прав і свобод дітей прокуратури Рівненської області Надія Дроган, низку приміщень шкіл місцеві органи виконавчої влади та місцевого самоврядування надали в оренду юридичним особам для використання не за призначенням, що є порушенням законодавства.

-Зокрема, в одній із шкіл міста Рівне орендар розмістив столярний цех, ще у двох школах районних центрів свою діяльність здійснювали станції телефонного зв'язку. Наявні також факти використання шкільних приміщень для розміщення у них складів, підприємств поштового зв’язку. А такий стан справ унеможливлював реалізацію загальноосвітніми закладами навчальних цілей та прямо порушував норму закону, - розповіла прокурор.

Прокурори у школах закрили незаконні майстерні

Станом на сьогодні позовні вимоги прокурорів повністю задоволені. Два судових рішення про повернення майна школам вже вступили в законну силу.

- Зокрема, Рівненський апеляційний господарський суд підтвердив законність рішення суду першої інстанції, яким за позовними вимогами прокурора постановлено розірвати договір приміщення школи вартістю 103 тис грн та повернути його у комунальну власність Рівненської міської ради, - повідомила Надія Дроган. – Також набрало законної сили судове рішення у справі за позовом прокурора про визнання недійсним договору оренди приміщення однієї із шкіл у Дубровицькому районі вартістю 46 тис гривень.





На правах реклами