Ми у Facebook
09.07.2015, 10:59

На Рівненщині відбувся ІІ Аграрний форум [+Фото]

Нині Аграрна партія України організовує аграрні форуми по всій Україні, щоб спільно напрацювати стратегію розвитку галузі. Цими вихідними і у Рівному відбувся ІІ Аграрний форум.
У складній економічній ситуації, в якій нині перебуває Україна, чимало політиків, громадських та культурних діячів обговорюють шляхи виходу з кризи. Часто висловлюють думки про те, що потрібно залучати інвесторів, закордонних фахівців, шукати нові ресурси, але ми і не замислюємося над тим, яке багатство вже маємо і по якому ходимо ногами щодня. Земля...

Ось що може стати провідним ресурсом для розвитку України, і саме аграрне виробництво може стати рушійною силою змін у державі. Більше 65% населення України прямо або опосередковано пов'язано з селом, аграрним виробництвом, землею, харчовою промисловістю, збутом вирощеної продукції. Крім того, навіть у складний економічний час для країни, коли всі сфери почали знижувати свої прибутки та рахувати збитки, приріст аграрного виробництва навіть у цей період склав 6,3%. Водночас відразу стає помітно, що самі люди, які працюють у вказаних сферах, не впливають на всі процеси розвитку аграрного виробництва.

ФОТО - II - й аграрний форум на Рівненщині

І навіть стають заручниками тих обставин, в які їх намагаються втиснути сучасні “державотворці”. Як наслідок, 30 червня та 2 липня у Києві відбулися дві великі акції протесту аграріїв. Обидві — проти скасування спецрежиму ПДВ для сільського господарства. За прогнозами експертів, відміна сільськогосподарських пільг “вимиє” з агросектору 19 млрд грн оборотних коштів. Вже у 2016 році падіння агропромислового комплексу складе 20%, тисячі підприємств збанкрутують, а роботу можуть втратити близько 100 тисяч працівників.

Багато проблем, у тому числі і проблеми скасування спеціального режиму ПДВ для сільгоспвиробників, можна було б уникнути, якби в Україні існували демократичні партії, які мали б стратегічний та перспективний напрямок. Тому нині, як ніколи, важливо створити демократичну партію центристського типу, яка збудована була б за принципом з низу до верху.

Адже аграрії не зацікавлені у самих виборах, а готові об’єднувати зусилля, щоб сформувати стратегію розвитку країни в цілому і працювати на її порятунок. Нині в Україні базою такої партії може стати Аграрна партія України, яка має інтелектуальні ресурси, стратегічне мислення і представляє нову генерацію, яка може змінити країну. І саме селяни, які є середнім класом, повинні стати основою цієї партії, основою суспільства для впровадження стратегії розвитку нової України.

– Одна з головних цінностей, яку пропагує Аграрна партія України — аграризм. Мова йде про те, що люди, які працюють на землі, жителі невеликих містечок, сіл та селищ зосереджують в собі головні позитивні цінності й якості суспільства, є осердям стабільності держави й зберігачем національної ідентичності, – розповідає про цінності партії голова Аграрної партії України Віталій СКОЦИК. – Вказані чесноти та потреба розв'язання комплексу соціально-економічних проблем аграрної спільноти визначають необхідність приходу до влади представників цього середовища.


ФОТО з ФОРУМУ


Віталій Скоцик
Віталій Скоцик


Нині Аграрна партія України організовує аграрні форуми по всій Україні, щоб спільно напрацювати стратегію розвитку галузі, навчити аграріїв захищати їх інтереси, розповісти про те, як можна зберегти українське село та пояснити необхідність об'єднання тим, кому не байдужий розвиток сільського господарства, в одну політичну силу. Рівненщина не стала винятком, тут теж відбувся ІІ Аграрний форум, під час якого зібралися всі ті, кому небайдужа доля країни та кому небайдужа доля Аграрної партії. Подібні форуми — це можливість поспілкуватися з людьми, донести важливість спільного руху на благо держави. Потрібно, щоб до влади прийшли люди праці, які зможуть не просто говорити, а й своїми діями формувати зміни, яких потребує суспільство, – пояснив Віталій Скоцик. – Ми хочемо зібрати разом людей, які вибудували і знають свою справу. Тепер саме вони мають робити реальні речі для громади. Треба, щоб люди зрозуміли, що вони створять політичну силу, яка буде представляти інтереси аграріїв.

Присутні на форумі були позитивно вражені самою особистістю лідера партії. Адже це людина, яка не просто говорить гучні заклики та виголошує гасла, а оперує конкретними фактами і може підтверджувати свої слова статистичними даними та конкретними прикладами.

Один із тих, хто став співорганізатором Аграрного форуму, – депутат Рівненської обласної ради Юрій СУПРУНЮК – людина, яка не зі слів знає про те, на якому рівні знаходиться агробізнес в Україні і в той час, коли інші говорили про євроінтеграцію, підприємство "УкрТехноФос" вже власними силами "відкрило вікно в Європу". Саме тому на Рівненщині Юрій Павлович є "рушієм" розвитку аграрного сектору. Адже "УкрТехноФос" є лідером на ринку мінеральних добрив, одним з підприємств – найбільших платників податків до обласного бюджету та одним з найпотужніших роботодавців нашої області.

– Побувавши на Аграрному форумі, відмітив для себе, що Віталій Скоцик починає будувати Аграрну партію знизу, що не робила до цього практично жодна політична сила, – говорить Юрій Супрунюк. – На власні очі переконався, що пана Віталія недарма називають "людина-комп'ютер". Адже він не просто виголошує гучні тези, а оперує конкретними фактами. Вірю, що в перспективі Аграрна партія здобуде якнайменше – третє, а можливо, і друге місце на місцевих виборах.
Крім того, Юрій Павлович відмітив, що подібні заходи – це можливість поспілкуватися людям, які звикли працювати на землі та разом виходити не тільки на європейський, а і світовий ринок. Щоб разом напрацьовувати капітал, який так потрібен для розвитку та порятунку української держави.



Нині дуже важливо, що всі українці подолали упередження, коли державу сприймають окремо від її мешканців. “Держава — це ми” і “Ми — це держава”. І якою вона буде – залежить тільки від нас самих.

Аграрна партія України — це партія Українського народу, що представляє всіх, кого об'єднують традиційні цінності та духовності українців. Наша Віра і Бог допоможуть нам відродити сильну, незалежну, заможну Україну!





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ