Ми у Facebook
13.07.2015, 17:45

Суд вирішив ліквідувати «АероСвіт»

Авіакомпанію «АероСвіт», яка майже не веде своєї діяльності, визнано банкрутом.
Згідно з повідомленням на веб-сайті Господарського суду Київської області у справі 911/2987/13, 10 липня ним було ухвалено рішення про визнання банкрутом авіакомпанії і відкриття ліквідаційної процедури «АероСвіту».

"Аеросвіт" звільнить майже 90% співробітників

Розпорядником майна і ліквідатором компанії знову призначено Леоніда Талана, якого вже призначали ним під час першої спроби банкрутства компанії.

«АероСвіт» (який був найбільшим українським авіаперевізником, почав процедуру банкрутства наприкінці грудня 2012 року, яку пізніше було скасовано рішенням суду) припинив діяльність і наразі не виконує авіарейсів.

«АероСвіт» разом із також збанкрутілою «Донбасаеро» та компанією «Дніпроавіа» входив до альянсу «Українська авіаційна група», який пов'язували з українською групою «Приват» (Дніпропетровськ). Пізніше «Дніпроавіа» вийшла з альянсу.

Проблеми "Аеросвіту" загострюються: скасовано 17 рейсів

Господарський суд Київської області 4 березня 2015 року знову порушив справу про банкрутство «АероСвіту». Рішення ухвалено у зв'язку з нездатністю авіакомпанії сплатити заборгованість перед ТОВ «Тенак» (Дніпропетровськ) на суму 4,44 млн грн.

Крім того, як відомо, бізнесмен Ігор Коломойський через суд вимагає стягнути близько 3 млрд грн заборгованості з афілійованої з ним авіакомпанії «АероСвіт», а також Господарський суд Київської області отримав кредиторські заяви низки компаній про стягнення з «АероСвіту» 2,383 млрд грн.

Найбільшу вимогу серед компаній висунуло підприємство з іноземними інвестиціями «Альбіон» у сумі 1,196 млрд грн,передає Forbes

Згідно з ухвалою суду, вимоги «Альбіону» стосуються заборгованості за договором поставки авіапалива від 2008 року, укладеним «АероСвітом» і ВАТ «Транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія «Укртатнафта».





На правах реклами