Ми у Facebook
15.07.2015, 09:30

На Рівненщині немає контейнерів для збору крові

Кириллов вимагає особистого втручання Яценюка.
Голова Рівненської обласної ради Михайло Кириллов направив Прем’єр-міністру Арсенію Яценюку офіційне звернення, у якому закликає втрутитися у критичну ситуацію із матеріально-технічним забезпеченням заготівлі компонентів крові та виробництва її препаратів. Оскільки запаси контейнерів для переливання крові на Рівненщині уже закінчилися.

Кров рівнян рятуватиме життя поранених в АТО

Проблема забезпечення хворих переливанням крові та її похідних пов’язана з відсутністю централізованого забезпечення контейнерами для заготівлі та зберігання крові. Михайло Кириллов вказує на те, що вона виникла у зв’язку із невчасною їх закупівлею у грудні 2014 року: поки оформлялися тендери, ціна на медичні товари значно зросла, тому річна заявка рівненських медичних закладів на контейнери та тест-системи була виконана лише на третину.

Міліціонери Рівненщини здали кров для бійців АТО [+Фото]

Відтак життя породіль, важкохворих, травмованих, які потребують переливання крові, під загрозою. Поки що ситуацію рятує благодійний фонд «Скарбниця Надії», однак його фінансові можливості обмежені, – зауважує голова облради.

Вказуючи на критичність ситуації, Михайло Кириллов просить у голови Уряду особистого сприяння у вирішенні проблеми. А саме: пришвидшити закупівлю медичних товарів для закладів служби крові за кошти державного бюджету Міністерством охорони здоров’я України та розглянути можливість внесення змін до статті 2 Закону України «Про здійснення державних закупівель» щодо збільшення граничної вартості предмета закупівлі у зв’язку зі значним підвищенням вартості медичних товарів та виробів медичного призначення.


Внесення таких змін дасть можливість закладам служби крові в критичних ситуаціях самостійно купувати контейнери для заготівлі й зберігання крові та діагностичних тест-систем, повідомили у прес-службі Рівненської обласної ради.





На правах реклами