Ми у Facebook
16.07.2015, 18:30

Як правильно смажити картоплю: 7 правил

Практично усі люблять смажену картоплю. Виявляється навіть таку просту страву треба вміти готувати для того, щоб вона була дійсно смачною.
Смажена картопля - улюблена страва не лише студентів, а й багатьох інших людей. Для того, щоб отримати смачну картоплю зі скоринкою треба дотримуватися певних правил:

1. Після того, як ви почистите та наріжете картоплю, треба замочити її в холодній воді. Холодна вода витягне крохмаль, який заважає картоплі підрум'янюватися, тому від нього необхідно позбутися шляхом вимочування. Молоду картоплю слід вимочувати довше. Добре, якщо на це піде 30 хвилин або 1 година. Якщо цього не зробити, картопля буде нагадувати тушену.

2. Після вимочування картоплю слід добре висушити. Це можна зробити, висипавши її на друшляк, а потім на полотенце. Таким чином ви забезпечите підрум'янювання картоплі.

3. Сковороду з олією для картоплі слід добре нагріти. Не шкодуйте олії.

4. Солити і додавати різні спеції до картоплі треба тільки після того, як вона буде готова. Якщо ви посолите картоплю під час смаження або до нього, то вона пустить вологу, яка завадить утворенню рум'яної скоринки.

5. Ніколи не накривайте картоплю кришкою під час смаження. Для отримання рум'яної і хрусткої скоринки картопля повинна смажитися на відкритій сковороді.

6. Не кладіть занадто багато картоплі на сковорідку. Оптимально 2-3 шари. Не більше. Щоб картопля могла добре підрум'янитися.

7. Для любителів пікантної картоплі, перед приготуванням в розігрітій олії підсмажте кілька зубчиків часнику. Після того, як він підрум'яниться, дістаньте його і викладіть туди картоплю.

Статті до теми:

Ліниві голубці в духовці для всієї сім'ї [ВІДЕОРЕЦЕПТ]

По-справжньому літнє овочеве рагу з кабачками [ВІДЕОРЕЦЕПТ]

Готуємо картоплю по-французьки: відеорецепт





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ