Як правильно смажити картоплю: 7 правил
1. Після того, як ви почистите та наріжете картоплю, треба замочити її в холодній воді. Холодна вода витягне крохмаль, який заважає картоплі підрум'янюватися, тому від нього необхідно позбутися шляхом вимочування. Молоду картоплю слід вимочувати довше. Добре, якщо на це піде 30 хвилин або 1 година. Якщо цього не зробити, картопля буде нагадувати тушену.
2. Після вимочування картоплю слід добре висушити. Це можна зробити, висипавши її на друшляк, а потім на полотенце. Таким чином ви забезпечите підрум'янювання картоплі.
3. Сковороду з олією для картоплі слід добре нагріти. Не шкодуйте олії.
4. Солити і додавати різні спеції до картоплі треба тільки після того, як вона буде готова. Якщо ви посолите картоплю під час смаження або до нього, то вона пустить вологу, яка завадить утворенню рум'яної скоринки.
5. Ніколи не накривайте картоплю кришкою під час смаження. Для отримання рум'яної і хрусткої скоринки картопля повинна смажитися на відкритій сковороді.
6. Не кладіть занадто багато картоплі на сковорідку. Оптимально 2-3 шари. Не більше. Щоб картопля могла добре підрум'янитися.
7. Для любителів пікантної картоплі, перед приготуванням в розігрітій олії підсмажте кілька зубчиків часнику. Після того, як він підрум'яниться, дістаньте його і викладіть туди картоплю.
Статті до теми:
Ліниві голубці в духовці для всієї сім'ї [ВІДЕОРЕЦЕПТ]
По-справжньому літнє овочеве рагу з кабачками [ВІДЕОРЕЦЕПТ]
Готуємо картоплю по-французьки: відеорецепт
Рак шкіри: рівнян запрошують перевірити родимки
У понеділок, 13 травня, в Рівненському обласному шкірвендиспансері можна буде отримати кваліфіковану консультацію спеціалістів щодо захворювань, пов'язаних з раком шкіри.
переглядів: 379
Закон про мобілізацію: які зміни ухвалила Верховна Рада
Закон про мобілізацію з новими правками, ухвалений парламентом та підписаний Президентом України, вступить в дію вже з 18 травня.
переглядів: 336
17-річний Гукеш переміг у Турнірі претендентів
У Торонто завершився 14-й тур знаного Турніру претендентів.
переглядів: 439
У Рівному роздуми утіляться у фотографії
Жителів Рівного запрошують на урочисте відкриття виставки під назвою "Роздуми", яке відбудеться 25 квітня о 16:00 у приміщенні Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки.
переглядів: 395
На Рівненщині вийде марка, присвячена битві під Гурбами
Визначили найкращу поштову марку та конверт до 80-річчя бою під Гурбами». Ним став ескіз із зображенням одного з командирів УПА Петра Олійника - «Енея».
переглядів: 425