Ми у Facebook
17.07.2015, 09:30

Голова Парламенту: "У вересні для України настане момент істини"

"У вересні має настати "момент істини". Коли за зміни до Конституції мають проголосувати не менш як 300 народних депутатів", - наголосив голова Верховної ради Володимир Гройсман.
Глава парламенту відзначив, що Конституційна комісія напрацювала якісний проект змін до Конституції в частині децентралізації та реформи самоврядування.

Запропоновані зміни до Конституції повністю відповідають Європейській Хартії місцевого самоврядування і отримали висновок найповажнішої європейської інституції у сфері права. Мова йде про Венеціанську комісію.

"Історичний момент для України саме зараз", - Гройсман

Також Володимир Гройсман відмітив той факт, що процес децентралізації в Україні відбувається без примусу. адже ламати долю і бажання громад ніхто не буде.

- У кожній області має бути створено перспективний план об'єднання громад. На думку керівника парламенту, переконати у доцільності об'єднання громад зможе позитивний досвід. Переконаний, що уже через рік будуть успішні приклади, і об'єднані сильні громади стануть прикладами і стимулом для слабких малих сіл, - наголосив В.Гройсман.





На правах реклами