Ми у Facebook
20.07.2015, 18:00

Чи варто цьогоріч їхати до Бердянська

Як відпочивається у Бердянську, розповідають ті, хто вже встиг відвідати це місто цього року.
Через бойові дії, які відбуваються поблизу - в Донецькій області, багато хто відмовляється їхати до цього курортного міста. Проте, ті хто не побоявся їхати - повністю задоволені відпусткою.

ТОП-20 напрямків відпочинку українських користувачів за пошуком у Google

Отож, доїхати до міста можна потягом. З Рівного прямого поїзда немає, тому потрібно буде робити пересадку. Дорослий квиток з Рівного до Запоріжжя (плацкарт) коштує близько 180 грн., а студентський – близько 100 грн. Від Запоріжжя до Бердянська - 100 грн., а студентський - 50.

Куди і за скільки поїхати на море в Україні

На залізничному вокзалі масті, як і скрізь в курортних містах, ті, хто здає в оренду житло, один поперед іншого розхвалюють свої помешкання, аби лише відпочивальники погодилися в них зупинитися.



Бердянськ здавна вважається сімейним курортом. Тут гарні умови для відпочинку з дітьми – море мілке, тож швидко прогрівається. Ціни на житло не захмарні. Проживання у приватному секторі з елементарними умовами комфорту обійдеться від 40 до 60 грн. на добу з однієї людини. Якщо мешкати в комфортабельних номерах з пральною та посудомийною машинами, дорогим посудом, санвузлом у приміщенні, треба віддати від 150 грн. з людини.

Що рівнянам варто подивитися під час відпочинку в Одесі [+Фото]

У Бердянську варто здійснити морську прогулянку на «піратському», яка коштує близько 50 грн. з людини. Тут можна подивитися на Бердянську косу, що відділяє від моря затоку. Коли в місті сильний вітер, то у відкритому морі вирує, а в затоці більш-менш спокійно. На початку коси знаходиться лікувальна зона з низкою санаторіїв. Поруч, в лиманах та солоних озерах, лікувальна грязь. Чим далі по косі, тим чистішим вважається море. Тут багато пансіонатів, баз відпочинку, більшість з яких були збудовані ще в радянські часи. У більшості з них обшарпані стіни. А ось що радує око, то це приватні готелі, кафе-бари, а також безкоштовні пляжі із солом’яними парасолями на них. Сюди ми приїжджали кілька разів. Тут добре купатися та засмагати, сидячи у зручних кріслах.



У Бердянську є Набережна з оригінальними скульптурами жабі-заздрісниці, хлопчику-рибалці. На Приморській площі встановлено красиву білу альтанку із написом “Бердянськ”. Недалечко від неї – пам’ятник бичку-годувальнику (завдяки цій рибці вижило багато бердянців під час Голодомору). Курортники також люблять фотографуватися біля таких цікавих скульптур, як крісло бажань, підкова на щастя та пам’ятника сантехніку.



Містом один за одним курсують автобуси. Вартість проїзду – 4 грн. Поїздка на косу – 6 грн. У Бердянську є декілька пляжів. "Острів щастя" - найбільший і найкращий пляж у Бердянську. До послуг пляжників тут – катання на “банані” (50 грн. з особи), “тарілці” (75 грн.). Година прогулянки на катамарані коштує 50 грн. 100-грамовий стаканчик варених креветок у місцевих, які ходили пляжем з тим чи іншим товаром, можна було купити від 15 до 25 грн., шашличок із мідій чи ропан – від 20 до 25 грн., качан кукурудзи – за 15 грн.

З прохолодних напоїв пропонують коктейлі “Блакитна лагуна” та “Секс на пляжі” (200 г – 50 грн.), а також домашнє вино (1 л – 50 грн.). Чого багато вживають курортники, то це холодного ситра (8 грн./0,5 л) та пива (12 грн./0,5 л) із кегів.

Вечірньої доби на Набережній в Бердянську функціонує луна-парк. Вартість атракціонів – від 30 до 50 грн. Тут встановлено найбільше на всьому Азовському узбережжі оглядове колесо. Цей дивовижний атракціон (заввишки 50 м) виготовлено в Чехії, а ілюмінацію до нього – в Гонконзі. Проїхавши в одній із його кабінок, ми побачили місто, як на долоні. Із розваг у Бердянську ще є аквапарк, дельфінарій, приватний зоопарк “Сафарі”.
Щодо витрат на харчування, то в місцевих кафе можна поснідати за 20-30 грн., а пообідати – за 40-70 грн. До слова, порція борщу в “Козацькій хаті” коштує 5 грн., солянки збірної – 12 грн., плову – 15 грн., домашньої печені – 20 грн.



За словами місцевих, у Бердянську мешкає чимало вимушених переселенців. Немало з них симпатизують так званим “ДНР” та “ЛНР”. Тому варто не помилиться із вибором житла, щоб не зіпсувати собі відпустку лекціями про "Росію-матушку".





На правах реклами