Ми у Facebook
23.07.2015, 08:30

Україна може скасувати спецмита на авто

Міністерство економічного розвитку і торгівлі має намір рекомендувати Міжвідомчій комісії з міжнародної торгівлі (МКМТ) скасувати спеціальні мита на імпорт легкових автомобілів.
Про це 20 липня в ефірі "5 каналу" повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі -торговий представник України Наталія Микольська.

"У рамках процедури врегулювання суперечок було винесено рішення про невідповідність угодами СОТ рішення про застосування спеціальних заходів щодо імпорту автомобілів. При цьому зазначу, що СОТ з деякими процесуальними аргументами України погодилася, але щодо основної частини підтримала позицію Японії, яка була позивачем у цій справі" , - сказала вона.

Рівне: для власників авто - чотири нових податки з 1 січня

Зі слів Микольської, міністерство проаналізувало звіт СОТ і прийшло до висновку, що ця позиція обгрунтована."Ми взяли невелику паузу для того, щоб проаналізувати цей звіт і прийшли до висновку, що позиція органу з врегулювання уперечок обгрунтована. Сьогодні цей звіт було затверджено офіційно в СОТ і позиція міністерства - ми будемо рекомендувати Міжвідомчій комісії з міжнародної торгівлі скасувати це мито для того , щоб ми виконали це рішення СОТ і рухалися далі", - сказала Микольська.

Рівняни платитимуть податок на дорогі автомобілі

З її слів, це буде сприяти тому, що український автомобільний ринок повернеться до тих умов, які мають бути для існування цього ринку, при цьому питання здешевлення автомобілів буде залежати від імпортерів і попиту і пропозиції на ринку.

Як повідомляло агентство, Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі ввела з 13 квітня 2013 спеціальні мита на імпорт легкових автомобілів з робочим об'ємом двигуна від 1 тис. куб. см до 2,2 тис. куб. см у розмірі 6,46-12,95% від їх вартості.

Джерело: Українські новини





На правах реклами